Ciocnirea titanilor! Incident între un petrolier maltez şi o fregată norvegiană

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ciocnirea titanilor! Incident între un petrolier maltez şi o fregată norvegiană
Externe 08 Noiembrie 2018 / 16:39 267 accesări 0 comentarii

Echipaje de intervenţie încercau joi să menţină pe linia de plutire o fregată aparţinând Marinei norvegiene, care lua apă la bord printr-o spărtură importantă, în urma unei coliziuni cu un petrolier maltez, într-un fiord, în Norvegia, relatează AFP, informează News.ro. Accidentul, care a avut loc joi, la ora locală 4.00 (5.00, ora României), în fiordul Hjeltefjord, în apropiere de Bergen (vest), s-a soldat cu opt răniţi uşor, care au fost preluaţi de salvatori, potrivit armatei norvegiene. Incidentul a avut loc la întoarcerea de la exerciţiul NATO Trident Juncture, care s-a încheiat miercuri, în Norvegia. Atunci, în condiţii încă neelucidate, fregata KNM Helge Ingstad a intrat în coliziune cu petrolierul Sola TS, a precizat armata.

În fregata modernă, de aproximativ 5.000 de tone, intra apă, iar cele 137 de persoane de la bord au fost evacuate. ”A luat multă apă la bord şi a existat un pericol real să se scufunde acolo unde se află”, a declarat pentru AFP un reprezentant al Centrului de Salvare Sola, însărcinat cu operaţiunile. Bastimentul lua multă apă prin partea din spate, iar apa a ajuns la nivelul platformei elicopterului, potrivit Scanpix. ”Facem tot ceea ce putem pentru a salva vaporul”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al armatei, locotenent-colonelul Ivar Moen. ”Toate mijloacele disponibile sunt mobilizate”, a subliniat el, fără să facă alte precizări.

Petrolierul de peste 62.000 de tone, a înregistrat doar un rănit în rândul celor 23 de persoane de la bord şi a fost afectat de pagube uşoare, potrivit centrului de salvare.

El aştepta să fie remorcat către un terminal petrolier din apropiere, închis traficului.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1839 secunde