Ciolacu: Sunt în jur de 320 de mari companii în România; ele plătesc cam 0,8% impozit pe profit

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ciolacu: Sunt în jur de 320 de mari companii în România; ele plătesc cam 0,8% impozit pe profit

Politică 14 Iunie 2022 / 17:08 2557 accesări

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că sunt în jur de 320 de mari companii în România cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro, iar acestea plătesc în medie cam 0,8% impozit pe profit, mai puţin decât plătesc microîntreprinderile.

"Sunt în jur de 320 de mari companii cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro în România. Se plăteşte în medie cam 0,8% impozit pe profit de către aceste companii, cu alte cuvinte se plăteşte mai puţin decât la microîntreprinderi, microîntreprinderile plătind 1%. Noi am venit şi am prezentat că în acest moment în România este impozitată mult prea mult munca şi trebuie să găsim un echilibru şi cu impozitarea capitalului.

Cu alte cuvinte, de 30 de ani, povara impozitelor şi grosul impozitelor au rămas prin impozitarea muncii, pe cei cu venituri mici şi mijlocii, şi trebuie găsit într-un fel un echilibru. Asta nu exclude reorganizarea ANAF, a Vămii, digitalizarea, lucruri care se vor face în perioada următoare într-un mod mai alert, pentru că se impune acest lucru, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.

Ciolacu a mai adăugat ca pentru prima oară, aceste sume vor avea şi o destinaţie, merg la educaţie şi sănătate. El a mai afirmat că sunt făcute mai multe simulări, iar în urma noii abordări pe impozitare, ar veni în plus la buget aproape 2 miliarde de euro anual, bani care s-ar duce la sănătate şi educaţie.Ştiri recomandate

12