Circ la Tribunalul Constanța. Protagoniști - Izaura Anghel și Mircea Băsescu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Familia lui Bercea Mondial vrea banii înapoi

Circ la Tribunalul Constanța. Protagoniști - Izaura Anghel și Mircea Băsescu

Eveniment 30 Octombrie 2015 / 12:10 4204 accesări

Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, către Mircea Băsescu: „Eşti mulţumit că ne-ai luat banii şi ne-ai băgat la puşcărie, naşule?”

Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, către Mircea Băsescu: „Eşti mulţumit că ne-ai luat banii şi ne-ai băgat la puşcărie, naşule?”

A fost circ, vineri, pe scările Tribunalului Constanța, unde a avut loc un nou termen în dosarul în care Mircea Băsescu, fratele fostului președinte, este judecat pentru trafic de influență, iar Marian Căpățână - pentru complicitate la trafic de influență. Protagonistă a fost fiica lui Sandu Anghel, zis și Bercea Mondial, Izaura Anghel, care nu a ezitat să-i arunce cuvinte grele lui Mircea Băsescu. Izaura Anghel, condamnată, joi, de instanța constănțeană la 4 ani și 5 luni de închisoare pentru șantaj, l-a așteptat pe Băsescu pe treptele Tribunalului și i-a spus: „Eşti mulţumit că ne-ai luat banii şi ne-ai băgat la puşcărie, naşule?”. Ea a mai susținut că este nevinovată, că va merge până la CEDO și că, în urma acestei decizii, copiii săi rămân orfani, deoarece atât ea, cât şi soțul și mama ei vor intra la închisoare. A fost prima confruntare dintre cei doi după ce, joi, patru dintre membrii familiei lui Sandu Anghel au fost condamnaţi la aproape 20 de ani de închisoare cu executare. Circul din fața instanței a continuat și în sala de judecată, unde Izaura a dat o declarație și l-a incriminat din nou pe Mircea Băsescu. Acesta a venit în fața judecătorilor ca inculpat, pentru trafic de influență. Băsescu este acuzat în baza filmărilor făcute de clanul Anghel în care recunoaște că ar fi luat bani pentru a obține eliberarea interlopului Bercea Mondial din Drăgănești-Olt.

INTERLOPII VOR BANII În fața magistraților, familia lui Bercea Mondial a cerut Tribunalului Constanţa ca Mircea Băsescu să restituie suma de 600.000 de euro, în timp ce avocaţii fratelui ex-președintelui au solicitat respingerea cererii, instanţa urmând să se pronunţe în această speţă. Astfel, a fost audiat, ca martor propus de Mircea Băsescu, avocatul Sorin Calafus, cel care l-a reprezentat la un termen pe Sandu Anghel. Calafus a recunoscut că îl cunoaște pe Mircea Băsescu de mai mulți ani și că are o relație de amiciție cu acesta. El a susținut că nu a fost avocatul lui Mircea Băsescu, dar că, uneori, a mai fost consultat de acesta în diverse probleme juridice. Întrebat dacă a fost avocatul familiei Anghel, Sorin Calafus a răspuns: „Fără îndoială că am fost angajat al familiei Anghel, dar nu pot da amănunte”. Când a fost întrebat dacă a fost recomandat familiei Anghel de Mircea Băsescu, Sorin Calafus a negat acest lucru. În acel moment, apărătorul lui Mircea Băsescu a decis să oprească audierea martorului. În altă ordine de idei, instanța a solicitat trimiterea unei adrese către DNA Constanța, pentru ca procurorii să comunice când a fost făcut denunțul familiei Anghel și când a fost dată suma de bani lui Mircea Băsescu. Următorul termen în acest proces a fost stabilit pentru 20 noiembrie, când vor fi prezentate concluziile pe fondul cauzei.

Citește și:

Sentință cu ani grei pentru clanul Bercea, în dosarul șantajului12
Pagina a fost generata in 0.1206 secunde