Circuitul de Formula 1 din Emiratele Arabe unite, vizat de un atentat terorist

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Circuitul de Formula 1 din Emiratele Arabe unite, vizat de un atentat terorist

29 Decembrie 2015 / 11:00 459 accesări

Un cetățean din Emiratele Arabe Unite, a cărui soție a fost executată pentru uciderea unei americance, a fost acuzat oficial de legături cu organizația Statul Islamic și de planificarea unui atentat împotriva circuitului de Formula 1 de la Abu Dhabi, a anunțat marți presa locală, citată de AFP.

Mass media internațională nu a fost invitată să asiste la audierea care a avut loc luni, la Tribunalul de siguranță a statului, unde acuzatul, identificat doar prin inițialele M.A.H., a răspuns acuzațiilor care i s-au adus.

În total, bărbatul este vizat de șapte capete de acuzare, între care și intenția de a plasa bombe pe circuitul de Formula 1, într-un magazin Ikea de pe insula Yas și în autocarele turiștilor străini de la Abu Dhabi, precum și de planificarea unor atacuri împotriva unei baze militare americane în Emirate și împotriva unor înalți responsabili ai federației.

Potrivit Gulf News, care îi citează pe procurori, el a încercat să se alăture jihadiștilor Statului Islamic în Iran, însă nu a reușit acest lucru și a ales să lucreze în Emirate pentru susținerea organizației teroriste.

Bărbatul a respins toate acuzațiile care i s-au adus și s-a plâns de faptul că a fost plasat în izolare timp de șase luni, după ce a fost arestat pe 21 noiembrie 2014, a indicat ziarul The National.

Soția acestuia, Alaa al-Hashemi, în vârstă de 30 ani, a fost executată prin împușcare, pe 13 iulie, după ce a fost condamnată la moarte pentru uciderea unei profesoare americane, pe 1 decembrie 2014, cu un cuțit de bucătărie, în toaleta unui centru comercial din Abu Dhabi.

Ea a fost, de asemenea, găsită vinovată de tentativa de a plasa o bombă artizanală în fața domiciliului unui medic american de origine egipteană.

Emiratele Arabe Unite, unde populația locală nu reprezintă decât 10 la sută dintre locuitori, s-au angajat în septembrie 2014 în coaliția internațională împotriva Statului Islamic în Siria.

Atacurile imputate jihadiștilor sau persoanelor inspirate de grupări extremiste sunt foarte rare în această bogată monarhie din Golful Perisc, care duce o politică de "toleranță zero' față de islamiști.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2823 secunde