Circulaţie în condiţii de ninsoare slabă pe autostrada A2

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Circulaţie în condiţii de ninsoare slabă pe autostrada A2

Vremea 25 Ianuarie 2023 / 07:50 864 accesări

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, miercuri dimineața, nu sunt sesizate evenimente rutiere care să impună oprirea circulației pe autostrăzi sau pe drumuri naționale.

Pe autostrada A2 București-Constanța, pe tronsonul kilometric 130-212 (Ștefan cel Mare-Constanța) sunt precipitații sub formă de ninsoare slabă, fără restricții de circulație sau evenimente rutiere în desfășurare. Se acționează preventiv cu utilaje de deszăpezire.

Pe autostrada A3 București-Ploiești sunt semnalate precipitații sub formă de ploaie, carosabilul este umed, iar valorile de trafic sunt în ușoară creștere.

Pe A1 București-Pitești se circulă pe un carosabil umed, cu vizibilitate bună și fără evenimente rutiere în desfășurare. Valorile de trafic sunt în creștere pe sensul de intrare în Capitală, începând din localitatea Ciorogârla.

Pentru reducerea riscului rutier, se recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1446 secunde