Circulaţie îngreunată pe autostrada Nădlac-Arad

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Circulaţie îngreunată pe autostrada Nădlac-Arad

13 Decembrie 2016 / 11:31 508 accesări

Circulaţia prin punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad se desfăşoară cu dificultate, TIR-urile aşteaptând chiar şi 3 ore pentru a ieşi din ţară, ca urmare a controalelor autorităţilor maghiare pentru combaterea traficului de migranţi.

Coloana de camioane care aşteaptă să iasă din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota de pe autostrada Nădlac-Arad se întinde pe circa 7 kilometri, marţi, TIR-urile fiind parcate pe banda de urgenţă a autostrăzii Nădlac-Arad.

Conform Poliţiei de Frontieră Arad, timpii de aşteptare la ieşirea din ţară pentru camioane ajung la 3 ore. Poliţia de Frontieră Arad a luat măsuri speciale şi a crescut numărul benzilor de ieşire din ţară pentru camioane.

"Lucrăm pe patru benzi de ieşire din ţară pentru camioane şi recomandăm şoferilor de camioane să se îndrepte şi pe alte puncte de trecere a frontierei de pe graniţa cu Ungaria", a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, agent şef adjunct de poliţie Mihaela Leş.

Circulaţia maşinilor mici şi a autocarelor nu este afectată. În judeţul Arad sunt patru puncte auto de trecere a frontierei, la Nădlac pe DN7, la Nădlac pe autostradă, la Turnu şi Vărşand. În judeţul Timiş se poate trece pe la Cenad, în judeţul Bihor pe la Salonta, Borş, Valea lui Mihai şi Săcuieni, iar în Satu Mare pe la Urziceni şi Petea.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Arad, s-a ajuns aici ca urmare a unor controale amănunţite la TIR-uri efectuate de către autorităţile din Ungaria. Verificările au început încă din cursul săptămânii trecute, în contextul în care în cursul ultimei săptămâni, 76 de migranţi, printre care 28 de copii, cel mai mic de 2 luni, au fost descoperiţi când încercau să iasă ilegal din România prin judeţul Arad.

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie online, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei. Cine este nemulţumit de cum merg controalele în Frontieră, poate reclama la numărul de telefon 021-95.90.12
Pagina a fost generata in 0.1573 secunde