Circulație rutieră în condiții de iarnă, porturi închise și întârzieri pe calea ferată

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Circulație rutieră în condiții de iarnă, porturi închise și întârzieri pe calea ferată
Social 09 Februarie 2017 / 11:51 2198 accesări 0 comentarii

Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă pe mai multe șosele din țară, mai multe porturi maritime și fluviale sunt închise, iar unele trenuri au întârzieri semnificative, a anunțat joi Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Pe sectorul București - Drajna al autostrăzii A 2, între kilometri 35 - 105, șapte utilaje acționează pentru îndepărtarea stratului de zăpadă, nefiind necesară închiderea circulației, se precizează într-un comunicat transmis de Direcția informare și relații publice a MAI.

"În acest moment sunt în desfășurare intervenții în județul Giurgiu, pe DJ 601, între localitățile Ianculești și Uzunu, unde un autotren în care se află o persoană a rămas blocat în zăpadă, fiind nevoie de intervenția reprezentanților autorităților locale. În județul Brăila, pe DJ 211A, între localitățile Viziru și Mihai Bravu, șase autotrenuri în care se aflau șase persoane au rămas blocate în zăpadă, fiind necesară intervenția reprezentanților CNAIR și SDJ", se mai arată în comunicat. Conform aceleiași surse, în ultimele 24 de ore, au intervenit în județele afectate de fenomenele meteorologice peste 3.500 de angajați ai MAI cu 1.676 mijloace, precum și 168 lucrători cu 84 mijloace din cadrul autorităților locale. Astfel, s-a intervenit pentru deblocarea a 34 autovehicule și 76 de persoane în județele Buzău, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu și Ialomița, iar în județul Argeș o gravidă din localitatea Păulești a fost transportată cu o ambulanță la spital, în condiții de siguranță.

La nivelul CNAIR s-a acționat cu 1.091 de utilaje, fiind utilizate 9.550 de tone de material antiderapant, sare și nisip, precum și 29 de tone de soluție chimică.

În punctul de trecere a frontierei Giurgiu se circulă cu restricție de tonaj pentru autovehicule cu masa totală mai mare de 7,5 tone.

"Referitor la traficul feroviar, au fost înregistrate întârzieri semnificative (peste 60 de minute) ale unor trenuri de pe ruta Brașov - Constanța. De asemenea, din cauza poleiului, au fost impuse restricții de viteză, până la 80 km/h, pe tronsoanele: Constanța - Valul lui Traian și Fetești - Dragoș Vodă", se mai menționează în comunicatul MAI.

Conform sursei citate, sunt închise porturile maritime și fluviale în județele Constanța, Mehedinți (Severin și Orșova), Caraș-Severin (Moldova Veche), Călărași (Oltenița și Călărași), Tulcea (Sulina). În schimb, toate aeroporturile sunt operaționale și nu au fost înregistrate curse aeriene anulate sau cu întârzieri.Pagina a fost generata in 0.1576 secunde