CJC încalcă legea de 7 ani! Despre ce este vorba

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Asociația Elevilor din Constanța și Asociația Studenților din Constanța CJC încalcă legea de 7 ani! Despre ce este vorba
Administrație 19 August 2018 / 15:38 918 accesări 0 comentarii

A fost nevoie de un an, ba poate şi mai mult, pentru ca reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa să înţeleagă necesitatea punerii în aplicare a alin. (1) și (2) ale art. 84 și alin. (2) al art. 205 din Legea 1/2011 care stabilesc reducerile la transportul județean pentru elevi și studenți. Şi încă nu se ştie dacă au priceput. Rămâne să vedem la şedinţa din 22 august. Asociația Elevilor din Constanța (AEC) și Asociația Studenților din Constanța (ASC), care s-au zbătut pe această temă, explică atât de complicatul parcurs: „Discuțiile au început acum un an și din cauza faptului că demersurile efectuate nu au condus la rezolvarea problemei, AEC și ASC au trimis o adresă în data de 27 iunie 2018 către Consiliul Județean, prin care solicitam respectarea legii și acordarea reducerilor, anexând, de asemenea, un model de proiect de hotărâre pentru acest lucru. Ulterior, reprezentanții AEC au purtat discuții atât cu secretarul județului, cât și cu președintele Consiliului Județean, domnul Marius-Horia Țuțuianu, fără un rezultat concret, acesta neaflându-se pe ordinea de zi la ședința din luna iulie, fiind motivat prin lipsa rapoartelor comisiilor de specialitate. Ședința de Consiliu Județean de luna aceasta a fost convocată pentru data de 22 august, iar pe ordinea de zi se regăsește proiectul formulat și susținut de AEC și ASC, urmând a fi supus spre vot consilierilor județeni”, arată cele două organizaţii într-un comunicat comun.

„Sunt foarte mulți elevi care pot fi influențați de aprobarea acestui proiect, care intră în direct contact, zilnic, cu încălcarea legii, neputând beneficia de dreptul lor la abonamente reduse cu 50% la transportul județean. Miercuri se va lua o decizie ce le poate afecta în mod direct viitorul an școlar, pentru unii chiar să facă diferența între continuarea studiilor și abandonul școlar, motiv pentru care vom face tot posibilul ca rezultatul să fie unul pozitiv” a declarat Mihai Tănase, președintele AEC, în comunicat.

Pe această cale, reprezentanţii elevilor declară oficial: „Solicităm public consilierilor locali să voteze responsabil acest proiect, întrucât legea este deja încălcată de 7 ani, iar orice zi în plus în care elevii și studenții nu pot să beneficieze de dreptul lor va atrage răspunderea lor directă, alături de creșterea ratei de abandon școlar și a absenteismului”, potrivit sursei citate.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1546 secunde