CJC nu este în stare să susţină unicul festival de teatru de stradă de la noi?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
CJC nu este în stare să susţină unicul festival de teatru de stradă de la noi?
Administrație 31 August 2017 / 16:50 1942 accesări 1 comentariu
Constănţenii vor vedea aceste păpuşi uriaşe doar în poze?

Constănţenii vor vedea aceste păpuşi uriaşe doar în poze?

Sperăm să nu fie adevărat dar, potrivit unor surse, Consiliul Judeţean Constanţa nu este în stare să susţină singurul festival de teatru de stradă organizat vreodată la Constanţa!!! Poate că pălăria este prea mare pentru autoritatea locală, dar dacă organizatorii sunt în stare să managerieze relaţiile cu peste 10 trupe străine, sute de artişti, costume imense, locuri de depozitare, transport, măsuri de siguranţă, un program extrem de complicat, etc., de ce n-ar putea şi birocraţii veseli plătiţi din banii noştri şi care n-au fost deranjaţi niciodată cu astfel de evenimente să se concentreze puţin?

Cât de complicat o fi să faci un efort, tu, autoritate locală, pentru ca oraşul nostru să se poată mândri cu un astfel de festival? Odată cu Art District, Constanţa ar fi intrat pe harta exclusivistă a marilor „reşedinţe de judeţ” europene, unde astfel de evenimente au o îndelungată tradiţie. Ei bine, s-ar părea că, la noi, birocraţia şi aroganţa unor funcţionari care adună 1 şi cu 1 şi le dă 3 (şi nu pentru că ar face filosofie), fac ca acest lucru să devină imposibil.

Şi dacă nu suntem siguri de soarta acestui festival, avem o certitudine în privinţa reacţiilor şi concluziilor pe care le vor trage artiştii, companiile şi impresarii cu care s-a luat legătura şi care au fost invitaţi la Constanţa. Aşadar, artişti din Franța, Germania, Marea Britanie, Spania şi România (alte oraşe decât al nostru, desigur) vor “lua ţeapă” în stil pur mioritic de la Consiliul Judeţean pentru că… urmează să detaliem într-un material ulterior.Şi mai avem o certitudine: aceea că, la CJC, nimeni nu-şi asumă nimic. Potrivit unui reprezentant al Compartimentului de Comunicare, Protocol şi Organizare Evenimente, „sunt şedinţe de dimineaţă” şi se discută această situaţie. Potrivit unor alte surse, în loc să se muncească şi să se încerce găsirea de soluţii la propriile probleme (ei îşi fac problemele şi ei nu ştiu să le rezolve) şi la cele ale cetăţenilor, prin anumite birouri se ia o gustare dulce la final de program, cu ochii pe ceas, în aşteptarea sunetului salvator al clopoţelului care indică începerea operaţiunii de rupere a uşii. Un sunet la fel de dulce ca o... piersică?

Una peste alta, dragi constănţeni, nu v-aţi săturat de funcţionarii de la stat, mai exact din Primărie şi Consiliul Judeţean? Nu generalizăm, desigur, ci ne referim la aceia care se comportă cu o aroganţă incredibilă, ca şi când ar fi cel puţin moşieri cu patru facultăţi şi cu mulţi iobagi care muncesc pentru ei. Sau la cei prost crescuţi, care se răstesc la solicitanţi, oameni obişnuiţi pe care ghinionul îi poartă către instituţia menţionată. Neprofesionalism este cuvântul de ordine, s-ar părea, şi aici, precum şi în alte instituţii. Dragi funcţionari publici, vă anunţăm pe această cale că sunteţi plătiţi din banii noştri să vă faceţi treaba şi nu să abuzaţi de o funcţie până la urmă temporară!

Vom reveni!

1 comentariu

Constantin 10:01:32 / 01 Septembrie 2017
..

Ba da ne am saturat..dar diferenta intre noi si voi este ca noi multimea/fraierii care nu avem joburi platite cu bani frei sa facem nimic ne am saturat de pe timpul lu nea mazare..promisiuni se fac la fiecare campanie electorala si se uita imediat dupa alegeri..nu sunt bani???pai an de an se dau 10 milioane de euro subventie numai radetului in loc sa fie sprijiniti doar cei nevoiasi..apropo cei din hc au gaze in ap...sa se faca licitatii pe bune nu cu firme de casa a psd si apoi o sa fie altceva..pai nu spunea marele oier ca constanta duduie de bani???

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2596 secunde