CJC și AEC au făcut pace! Elevii vor primi reduceri la transportul în comun

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Războiul a luat sfârșit

CJC și AEC au făcut pace! Elevii vor primi reduceri la transportul în comun

Administrație 13 Ianuarie 2019 / 17:28 1093 accesări

După numeroase dispute care au culminat cu proteste ce au durat două zile consecutive, războiul dintre Asociația Elevilor din Constanța (AEC) și Consiliul Județean, pe tema acordării reducerilor la transport pentru elevii navetiști, pare să se fi încheiat. Cel puțin asta consideră reprezentanții AEC, care spun că, după a doua zi de protest, au obținut o promisiune din partea președintelui CJC, Marius-Horia Țuțuianu, conform căreia reducerile elevilor la transportul județean vor fi acordate. „Vineri, 11 ianuarie, în ciuda temperaturilor scăzute, elevii au continuat protestul în fața Consiliului Județean, fiind o premieră, atât la nivel local, cât și la nivel național. La scurt timp după începerea protestului, președintele CJC a invitat reprezentanții Asociației la dialog. Discuțiile au fost purtate în regim de consultări, conducerea autorității publice recunoscând obligația de a acorda reduceri elevilor și studenților și asumându-și că vor căuta cel mai rapid mod de a face acest lucru”, au spus reprezentanții AEC.

CE SOLUȚII S-AU GĂSIT

Potrivit Asociației, la nivelul Consiliului Județean Constanța va fi constituit un grup de lucru în care AEC va fi membru permanent, prima întâlnire urmând a avea loc luni, 14 ianuarie 2019. „Facem precizarea că din cauza acestor întârzieri nejustificate, odată cu începerea școlii, elevii vor fi prejudiciați prin lipsa posibilității de a achiziționa abonamente la preț redus, așa cum au dreptul. AEC va insista pentru urgentarea demersurilor, întrucât prejudiciile create elevilor trebuie oprite într-un timp cât mai scurt. De asemenea, vom solicita și tragerea la răspundere civilă a persoanelor vinovate și înființarea unui mecanism prin care elevii prejudiciați să își poată recupera banii pe care i-au plătit în plus în mod nejustificat”, au adăugat reprezentanții AEC.

CE SPUNE ȘEFUL AEC DESPRE ACEASTĂ SITUAȚIE

Legat de victoria elevilor în lupta lor de a obține reducerile la transportul în comun, președintele AEC, Andrei-Mihai Tănase, a declarat: „Asociația Elevilor din Constanța va participa în mod activ la fiecare ședință a grupului de lucru, încercând pe cât posibil să grăbească întocmirea documentației necesare, astfel încât fiecare elev să poată beneficia cât mai repede posibil de dreptul lor la transport județean redus. Ne asumăm ca după fiecare ședință să aducem la cunoștința publicului rezultatele discuțiilor și demersurile ce vor fi efectuate. Atitudinea va rămâne una vigilentă, AEC urmând a reîncepe protestele în cazul observării oricărei tentative de stagnare sau amânare a demersurilor ce poate crește perioada de așteptare a elevilor. Vom sprijini și tehnic grupul de lucru, astfel încât scuza „nu știm/nu se poate” să nu existe. Ne propunem ca până cel târziu miercuri să avem un proiect de hotărâre astfel încât săptămâna viitoare să existe o ședință extraordinară a Consiliului Județean Constanța. Nu vom accepta în niciun caz invocarea propriei culpe a funcționarilor sau fostei conduceri a Consiliului Județean”.12