Clădire-simbol a Constanţei, în flăcări!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Oamenii străzii au provocat un incendiu Clădire-simbol a Constanţei, în flăcări!
Eveniment 27 Septembrie 2017 / 17:11 2999 accesări 2 comentarii

Unul dintre spațiile comerciale de la parter a fost distrus complet de flăcări

Unul dintre spațiile comerciale de la parter a fost distrus complet de flăcări

Au trecut doar două zile de când "Telegraf" v-a prezentat starea dezastruoasă în care a ajuns una dintre cele mai frumoase clădiri din Constanța, Casa Embiricos, aflată pe strada Nicolae Titulescu, în apropierea Pieții Ovidiu. Lăsată în paragină de autoritățile locale, imobilul, care adăpostește câteva familii sărace, este un adevărat pericol public, cu risc biologic major, gunoaiele tronând peste tot. Mai mult, trecătorii riscă să fie loviți de bucățile de zid care se desprind din fațadă, iar fostele spații comerciale de la parter sunt folosite drept adăpost de către oamenii străzii. Într-unul dintre acestea, miercuri, la prânz, a izbucnit un incendiu, provocat, din câte se pare, chiar de către persoane aciuate în clădire pentru a se adăposti de frig. Gunoaiele și resturile de mobilă din două spații aflate la parter au fost cuprinse de flăcări, iar vecinii, alertați de fumul gros, au chemat rapid pompierii.

FOCAR LICHIDAT LA TIMP

O mașină de intervenții a Detașamentului de pompieri ”Sublocotenent Fripis Marius-Daniel" a ajuns rapid la fața locului și a pătruns în imobil pentru a stinge flăcările și a îndepărta riscul de extindere la celelalte etaje ale clădirii. Pompierii au avut nevoie de aproape 45 de minute pentru a lichida focarul de incediu, scoțând din încăperi resturi de mobilă, care au rămas în mijlocul străzii. "Nu a fost un incendiu foarte mare, dar era necesar să se intervină rapid, pentru a nu ajunge și în alte încăperi. Cel mai probabil, au fost niște oameni ai străzii care au dat foc la gunoaie ca să se încălzească", a spus unul dintre pompieri. În urma incidentului, unul dintre spațiile comerciale a fost distrus în întregime, inclusiv tavanul, din care atârnau mai multe bucăți de metal. Venirea iernii crește riscul de a se înmulți astfel de incidente, Casa Embiricos devenind cămin pentru oamenii fără adăpost. În aceste condiții, Casa Embiricos ar putea să se transforme în scurt timp într-o grămadă de moloz, iar anunțata reabilitare să însemne ridicarea unei clădiri noi. Caz în care constănțenii vor mai admira imobilul construit în urmă cu aproape un secol doar în fotografii.

Loading...

2 comentarii

apolodor 09:22:57 / 28 Septembrie 2017
dezinteres

E asa de greu sa securizezi intrarile? Cit a costat interventia? . Problema e indiferenta Promarieifata de valorile Constantei. Pentru asta iti trebuie sa ai un nivel cultural adecvat si sa iubesti orasul, ceea ce la actualii ,, iedili,, lipseste cu desavirsire. Nu-i parandarat, nu-i activitate. Dupa ce ca in Constanta nu existat un fond locativ important, cum a fost de exemplu la Braila, nici ce a mai ramas nu sintem capabili sa gestionam.

vas 10:58:40 / 28 Septembrie 2017
Constanta

un oras de cacat.un primar care a crescut la bloc .nu este gospodar este un mafiot ca cel dinaintea lui.constanteni sint :laudarosi,mincinosi ,puturosi,corupti si in plus cu omentalitate araba.sa ma cac pe orasul vostru

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2283 secunde