Claudiu Florică și Dinu Pescariu, la DNA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Claudiu Florică și Dinu Pescariu, la DNA

Justiție 19 Septembrie 2017 / 14:01 666 accesări

Omul de afaceri Claudiu Florică și fostul jucător de tenis Dinu Pescariu s-au prezentat, marți, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Potrivit unor surse judiciare, Florică și Pescariu au fost chemați pentru îndeplinirea unor acte procedurale în dosarul licențelor Microsoft. Cei doi au fost puși sub acuzare, în aprilie 2017, pentru instigare la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

În acest dosar mai sunt cercetați Ion Adrian Stănescu și Andrei Săvulescu, consilier asistent, respectiv director general la Direcția generală pentru politici și programe în domeniul societății informaționale din cadrul Ministerului Comunicațiilor, Călin Tatomir, director general Microsoft România SRL, precum și Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor.

Conform DNA, faptele au fost comise în contextul în care, în luna aprilie a anului 2009, expira contractul comercial de închiriere licențe Microsoft. Gabriel Sandu, în calitate de ministru al Comunicațiilor, a optat pentru varianta încheierii unui nou contract de închiriere software, fapt care nu se putea realiza, conform legislației în vigoare, decât prin organizarea unei licitații publice.12
Pagina a fost generata in 0.2009 secunde