Cleveland Cavaliers s-a calificat în finala NBA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Baschet masculin / NBA

Cleveland Cavaliers s-a calificat în finala NBA

Sport 29 Mai 2016 / 17:25 353 accesări
LeBron James (la minge) va juca a șasea finală consecutivă în NBA

LeBron James (la minge) va juca a șasea finală consecutivă în NBA

Cleveland Cavaliers s-a calificat în finala Ligii nord-americane de baschet masculin (NBA), după ce a câştigat meciul 6 al finalei din Conferinţa de Est cu Toronto Raptors, scor 113-87, şi s-a impus la general cu 4-2. Pe arena din Toronto, LeBron James (Cleveland Cavaliers) a fost MVP-ul partidei, cu 33 de puncte, 6 pase decisive şi 11 recuperări. De la învingători s-a remarcat Kyrie Irving, cu 30 de puncte, 9 pase decisive şi 4 recuperări. Kyle Lowry (Toronto Raptors) a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 35 de puncte, dar nu a putut evita înfrângerea echipei sale. Este a doua calificare consecutivă în finală pentru echipa din Cleveland, în timp ce LeBron James va bifa şase ultime acte la rând.

Cleveland Cavaliers îşi va afla marți adversarul din finala NBA, care va fi Golden State Warriors sau Oklahoma City Thunder. Duminică dimineață, Golden State Warriors a câştigat în deplasare cu 108-101, în meciul 6 al finalei din Conferinţa de Vest. Scorul general este 3-3, iar meciul decisiv se va disputa pe arena echipei din Oakland. Până acum, fiecare formaţie a câştigat câte două dintre cele trei partide jucate pe teren propriu.

Klay Thompson a fost MVP-ul partidei şi a contribuit decisiv la victoria lui Warriors, graţie celor 41 de puncte şi 4 recuperări ale sale, în timp ce Stephen Curry a realizat 29 de puncte, 9 pase decisive şi 10 recuperări. De cealaltă parte, Kevin Durant (29 de puncte, 3 pase decisive şi 7 recuperări) şi Russell Westbrook (28 puncte, 11 pase decisive şi 9 recuperări) au fost în formă bună pentru Oklahoma City Thunder, dar nu au putut evita eşecul gazdelor.

Golden State Warriors a câştigat trofeul NBA de patru ori, ultima dată în 2015. Oklahoma City Thunder are un singur titlu de campioană în palmares, cucerit în 1979.

Citește și:

Golden State Warriors a intrat în istoria NBA

Golden State Warriors a egalat un record vechi de 20 de ani12
Pagina a fost generata in 0.1496 secunde