Clubul „Solteris” iese la rampă cu noi evenimente cultural-artistice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Clubul „Solteris” iese la rampă cu noi evenimente cultural-artistice

Cultură 04 Martie 2009 / 00:00 1020 accesări

Odată cu luna martie, Clubul Artelor „Solteris” din Mangalia reia seria activităţilor cultural-artistice cu care i-a obişnuit, în ultimii ani, pe iubitorii de literatură şi artă de la malul mării. Preşedinta clubului, poeta Emilia Dabu, membră a Uniunii Scriitorilor din România (USR) - Filiala Dobrogea, a pregătit, alături de ceilalţi membri „Solteris”, cîteva evenimente care vor suscita, cu siguranţă, interesul pasionaţilor de artă şi frumos. Astfel, pe data de 26 martie, de la ora 16.00, Clubul Artelor „Solteris” organizează, la Cercul Militar Mangalia, un adevărat maraton al poeziei, în cadrul noii ediţii a Festivalului „Primăvara Poeţilor”. Invitaţi vor fi preşedinta festivalului, poeta Amelia Stănescu, preşedintele USR Dobrogea, Ovidiu Dunăreanu, dar şi alţi membri ai filialei dobrogene a USR, printre care Sorin Roşca şi Iulia Pană. Cei prezenţi vor încînta audienţa recitînd versuri din creaţia proprie, aceasta fiind cea de-a doua participare a clubului mangaliot la Festivalul „Primăvara poeţilor”. De asemenea, pe data de 29 martie, cu începere de la ora 16.00, în acelaşi spaţiu generos pus la dispoziţie de Cercul Militar Mangalia, Clubul „Solteris” va aduce în atenţia publicului un eveniment special, un recital de muzică şi poezie dedicat lui Nichita Stănescu, intitulat „Dreptul de a iubi”.

O altă manifestare deosebită, marca „Solteris”, urmează să aibă loc pe 4 aprilie, la Cercul Militar Mangalia. Este vorba despre premiera unei piese de teatru pentru copii şi tineret, „Soarele de la miezul nopţii”, scrisă şi montată de Emilia Dabu. În spectacol vor evolua copii şi tineri de la Teatrul Magic al Cercului Militar Mangalia, sub coordonarea Emiliei Dabu. În a doua jumătate a lunii viitoare, Nicolae Găgeanu este aşteptat, la Mangalia, cu o expoziţie de pictură (debut), iar criticul literar Alexandru Dobrescu, cu o lansare de carte - „Detractorii lui Eminescu”.

Evenimentele cultural-artistice ale Clubului „Solteris” vor continua şi în luna mai, printre acestea numărîndu-se o manifestare dedicată lui Nichita Stănescu şi o nouă acţiune „Să ne cunoaştem scriitorii”. De asemenea, pe parcursul lunii iunie vor avea loc două lansări editoriale de excepţie, purtînd semnătura preotului Ioan Aurel Bolba (14 iunie) şi, respectiv, a prof. dr. Cezar Vasiliu din Canada (26 iunie).

În această perioadă, este în pregătire şi noul număr al revistei „Solteris”, care va cuprinde pagini cu poeme şi proză, atît în română, cît şi în limbile engleză şi franceză, cu atît mai mult cu cît este vorba despre o publicaţie cu circuit internaţional. Printre membrii „Solteris” implicaţi în realizarea acestor manifestări culturale de excepţie se numără: Emilia Dabu, preotul Ioan Aurel Bolba, Ana Ardeleanu, Karl Robert Perko, Mihaela Burlacu, Adina Lozinschi, Manuela Dabu, Iulia Mitu - o tînără debutantă în literatură, dar şi Marius Dincă, George Şerban, Nicolae Găgeanu, Georgiana Ciocănel, Adina Teodorescu, Dora Alina Romanescu.12
Pagina a fost generata in 0.0862 secunde