CM al cluburilor, cu 24 de echipe în loc de 7

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

CM al cluburilor, cu 24 de echipe în loc de 7

Sport 31 Octombrie 2017 / 18:30 705 accesări
CM al cluburilor, cu 24 de echipe în loc de 7

CM al cluburilor, cu 24 de echipe în loc de 7

FIFA analizează posibilitatea extinderii Campionatului Mondial al cluburilor la 24 de echipe, începând cu ediţia din 2021. Proiectul a fost luat pentru prima dată în discuţie la o reuniune al forului mondial care a avut loc săptămâna trecută în India. CM al cluburilor ar urma să aibă loc în luna iunie, timp de 18 zile. Deocamdată nu au fost oferite prea multe detalii cu privire la această competiţie şi la formatul ei.

Proiectul prevede ca la turneu să participe 12 echipe europene, cinci sud-americane, două asiatice, două africane şi două nord-americane. A 24-a echipă ar putea fi din Oceania. Formatul iniţial al primei faze a turneului ar fi unul cu trei grupe de câte opt echipe.

În acest moment, competiţia are o audienţă destul de redusă, reunind campioanele celor şase confederaţii membre ale FIFA plus campioana ţării gazdă. De obicei, campioanele Europei şi Americii de Sud joacă finala, aceste echipe fiind acceptate direct în semifinale.

Reinhard Grindel, membru al Comitetului Executiv al FIFA, a dezvăluit planurile forului privind reformarea CM al cluburilor. Grindel, preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal, critică proiectul, fiind de părere că jucătorii au nevoie de odihnă şi de recuperare în luna iunie şi că FIFA ar trebui să se concentreze asupra competiţiilor la care participă echipele naţionale.12
Pagina a fost generata in 0.1653 secunde