CNSU a decis că pot fi reluate zborurile către și dinspre Marea Britanie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

CNSU a decis că pot fi reluate zborurile către și dinspre Marea Britanie

Administrație 03 Ianuarie 2021 / 19:46 415 accesări

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat în şedinţa de duminică Hotărârea nr. 1 privind aprobarea listei ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, text care prevede reluarea zborurilor către şi dinspre Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Italia, în schimb a fost reintrodusă pe lista galbenă.

Pe lângă actualizarea listei statelor şi zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic, hotărârea prevede reluarea zborurilor către şi dinspre Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

De asemenea, persoanele care vin din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord trebuie să intre în carantină ori să aibă un test negativ la Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în România.

Potrivit hotărârii CNSU, "începând cu data de 04.01.2021 ora 19,00 se permite reluarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România".

Toate persoanele care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord au obligaţia prezentării la intrarea în ţară a certificatului unui test negativ, rapid antigenic sau RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de data intrării în ţară.


Lista statelor din Zona Galbenă:

Gibraltar
Liechtenstein
Lituania
San Marino
Panama
Slovenia
Olanda
Serbia
Cehia
Statele Unite ale Americii
Muntenegru
Jersey
Suedia
Danemarca
Georgia
Puerto Rico
Elveţia
Luxemburg
Marea Britanie
Croaţia
Slovacia
Estonia
Letonia
Israel
Cipru
Palestina
Portugalia
Turcia
Monaco
Macedonia de Nord
Azerbaidjan
Germania
Sant Marten
Republica Moldova
Liban
Austria
Columbia
Italia
Ungaria
Polonia
Andorra
Curaçao
Africa de Sud
12
Pagina a fost generata in 0.2578 secunde