Coaliţia are în vedere înfiinţarea unei comisii de anchetă pe votul din 26 mai

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mihai Fifor, purtătorul de cuvânt al PSD: Coaliţia are în vedere înfiinţarea unei comisii de anchetă pe votul din 26 mai
Politică 19 Iunie 2019 / 18:38 306 accesări 2 comentarii

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, a declarat că o temă de discuţie în cadrul coaliţiei PSD-ALDE va fi înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru votul la alegerile europarlamentare, în contextul unor informaţii în spaţiul public potrivit cărora votul ar fi fost fraudat.

„Nu ne dorim să avem un vot în Diaspora cum am avut în 2009, un vot la trei secunde cum am avut, de pildă, la Ambasada de la Paris, un vot aproape de necontrolat sau un vot ca la Bruxelles. Urmărim şi noi cu foarte mare atenţie tot ce a apărut în spaţiul public în ultimele zile legat de o posibilă fraudare a alegerilor din 26 mai”, a afirmat, , miercuri, Mihai Fifor. Social-democratul a adăugat că este necesar să fie verificat dacă au fost sau nu probleme în sensul unui vot corect la europarlamentare.

„Am discutat şi probabil vom avea ca temă în cadrul unei şedinţe de coaliţie şi înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru votul din 26 mai. Pentru că este necesar ca toată lumea să ştie că lucrurile au decurs corect sau dacă au existat probleme, aceste probleme să poată fi evidenţiate”.

Referitor la subiectul alegeri, senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, luni, la Antena 3, că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) „nu mai are ce căuta în procesul electoral”, precizând că ar trebui să se revină la formula declaraţiei pe proprie răspundere atunci când votezi pe liste suplimentare.

Social-democratul a adăugat că există destule dovezi care, chiar dacă sunt neoficiale, indică faptul că la europarlamentare au existat fraude. Nicolae a dat şi exemplul unei persoane care a votat în Spania, dar atunci când i-au fost verificate datele din buletin, s-a dovedit că acesta ar fi votat deja în Ialomiţa, precizând că acesta este un caz asupra căruia a fost depusă o plângere penală.

Loading...

2 comentarii

Sumer 09:29:23 / 20 Iunie 2019
Politic

Hai ca am ajums sa o vad si pe asta PSDisti au fost furati la alegeri cu toate ca ei au organizat alegerile.

nicu duru 15:55:48 / 20 Iunie 2019
Hotii..

Despre mama primarului din Constanta nimic??? Votul multiplu este infractiune...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2496 secunde