Coaliția internațională își va „întări“ mijloacele militare contra SI

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Coaliția internațională își va „întări“ mijloacele militare contra SI

Externe 15 Iulie 2016 / 23:11 396 accesări

Coaliția internațională condusă de Statele Unite își va "întări" mijloacele militare contra grupării Statul Islamic (SI) la o reuniune ministerială pe 20 iulie la Washington, a anunțat vineri prim-ministrul francez, informează AFP.

"Vom întări mijloacele coaliției" la această reuniune "foarte importantă" la care va participa inclusiv ministrul francez al apărării Jean-Yves Le Drian, a declarat Manuel Valls la canalul de televiziune France 2.

"Am declarat război și acest război îl purtăm în Irak și Siria... Sunt convins că vom câștiga acest război împotriva terorismului", a adăugat el, a doua zi după atentatul comis la Nisa (sud-estul Franței), în care cel puțin 84 de persoane au fost ucise.

Președintele Francois Hollande a asigurat deja, în noaptea de joi spre vineri, fără alte precizări, că Franța își va "consolida acțiunea în Irak și Siria".

În ajunul sărbătorii naționale pe 14 iulie, el a anunțat trimiterea de soldați francezi suplimentari pentru a oferi consultanță forțelor irakiene (care se vor adăuga celor 300 — 400 la ora actuală) și redesfășurarea portavionului Charles de Gaulle în Orientul Mijlociu la toamnă.12
Pagina a fost generata in 0.1567 secunde