Cod galben de ger la Constanța. Vezi cât va fi de rece

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cod galben de ger la Constanța. Vezi cât va fi de rece

Vremea 20 Ianuarie 2016 / 12:35 2454 accesări

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de tip cod galben de ger, mai ales noaptea şi dimineaţa, valabilă începând de joi, 21 ianuarie, până pe 25 ianuarie, în aproape toată țara, inclusiv la Constanța. În intervalul menţionat, valul de frig va persista, astfel că vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile minime se vor situa frecvent între -20 şi -15 grade Celsius, iar izolat vor coborî şi până la -28...-25 de grade C, în timp ce maximele termice, preponderent negative, pe arii restrânse, nu vor depăşi -10 grade C. În cursul nopţii de joi spre vineri (21-22 ianuarie) şi pe parcursul zilei de vineri, 22 ianuarie, temporar vântul va avea unele intensificări în Moldova şi în zona de munte.

În contextul în care meteorologii au anunţat o răcire semnificativă a vremii, conducerea Primăriei îi invită pe oamenii străzii să se adăpostească la Centru, unde vor fi așteptați cu ceai cald, pături și câte o gustare.

În prezent, la Centrul de primire pentru persoanele fără adăpost, situat pe strada Soveja, se află 4 persoane defavorizate care primesc ceai cald și mâncare.

Principala sarcină de serviciu a Poliției Locale Constanța este să patruleze în tot orașul pentru a identifica persoanele fără adăpost și a le transporta la Spitalul Județean Constanța, urmând a fi transferate ulterior la Centrul din strada Soveja.

„Rugăm constănțenii să anunțe la numărul de apel pentru situații de urgență 112 și la Dispeceratul Primăriei nr.0241/55.00.55 eventualele persoane aflate în dificultate din cauza vremii defavorabile”, precizează reprezentanții Primăriei Constanța într-un comunicat.Ştiri recomandate

12