Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Constanţa şi Tulcea, până la ora 22:00

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Constanţa şi Tulcea, până la ora 22:00

Vremea 13 Iulie 2021 / 17:36 647 accesări
Foto: arhivă

Foto: arhivă

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă în următoarele şapte ore pe râuri din judeţele Tulcea şi Constanţa.

Potrivit hidrologilor, până la ora 22:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile din sud-estul judeţului Tulcea şi din nordul judeţului Constanţa.

INHGA precizează că fenomenele hidrologice se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare şi pe unele râuri din bazinele hidrografice Nuntaşi şi Casimcea - bazin amonte S.H. Cheia.

Atenţionarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională "Apele Române", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral şi Sistemele de Gospodărire a Apelor Tulcea şi Constanţa.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2168 secunde