Cod galben de polei, vânt puternic şi ninsori viscolite la munte

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cod galben de polei, vânt puternic şi ninsori viscolite la munte

Vremea 12 Ianuarie 2017 / 13:26 506 accesări

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de polei, vânt puternic şi ninsori viscolite la munte, valabilă pentru mai multe judeţe din nordul, vestul, centrul şi sudul ţării.

Meteorologii avertizează vor fi precipitaţii mixte ce vor cuprinde treptat vestul, centrul şi nordul ţării şi vor fi asociate cu depuneri de polei, iar în nord-vest şi la munte cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20...25 l/mp. Se va semnala polei, în prima parte a zilei de vineri (13 ianuarie) în Banat şi Crişana, iar după-amiaza şi în Transilvania şi nordul Moldovei.

În noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) şi în prima parte a zilei de sâmbătă (14 ianuarie) se va depune polei în Oltenia, vestul Munteniei şi local în Transilvania şi Moldova.

În zona de munte vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ şi temporar viscolite, iar începând din noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) ninsorile se vor extinde treptat şi în regiunile intracarpatice.

Vântul va avea intensificări la munte pe tot parcursul intervalului, cu rafale de 70...80 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze de 55...65 km/h şi trecător peste 70 km/h, se vor semnala şi în regiunile vestice în cursul zilei de vineri (13 ianuarie), iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) îndeosebi în sudul Banatului.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.23 secunde