Cod Galben și Portocaliu de ploi abundente și vijelii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cod Galben și Portocaliu de ploi abundente și vijelii

Vremea 22 August 2022 / 11:51 916 accesări

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 22 august, ora 10:30 – 23 august, ora 22:00, va fi în vigoare un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ în Oltenia, Transilvania, Maramureș, Muntenia, Dobrogea și la munte, cea mai mare parte a Moldovei și local în Crișana și Banat.

Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp. În regiunile sud-estice disconfortul termic va fi în continuare ridicat.

De asemenea, meteorologii au prelungit și avertizarea Cod Portocaliu de ploi abundente în nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei și sud-vestul Transilvaniei, unde vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40-50 l/mp și pe arii restrânse de peste 60-70 l/mp.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1666 secunde