COD GALBEN. Vine gerul peste România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

COD GALBEN. Vine gerul peste România

Vremea 11 Februarie 2021 / 09:19 1477 accesări

Administrația Națională de Meteorologie anunță COD GALBEN în toată țara, fenomenele vizate fiind: răcire accentuată, intensificări ale vântului, ninsori viscolite, polei.

Astfel, începând cu 11 februarie, ora 12:00, vremea se va răci brusc și accentuat în toate regiunile, astfel încât în cursul nopții de joi spre vineri (11/12 februarie) va fi ger în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării.
Intervalul de valabilitate pentru codul galben este 11 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 12:00.

Treptat vor predomina ninsorilela început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55...65 km/h și temporar peste 70...80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est. La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70...90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100...120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intensificări.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1661 secunde