Cod portocaliu de viituri pe râurile din Dobrogea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cod portocaliu de viituri pe râurile din Dobrogea

Vremea 18 Noiembrie 2023 / 16:11 1029 accesări
Foto: arhivă

Foto: arhivă

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor anunţă cod portocaliu de viituri pe râurile din Dobrogea şi cod galben în bazine din estul ţării.

"Conform situaţiei hidrometeorologice actuale şi prognozei meteorologice pentru următoarele 24 de ore, hidrologii I.N.H.G.A. menţin Codul portocaliu pentru râurile din Dobrogea, în judeţele Tulcea şi Constanţa. Acesta este valabil astăzi, de la ora 16:00, până duminică dimineaţă, la ora 9:00. Totodată, în următoarele 24 de ore, va fi în vigoare Codul Galben, respectiv începând de astăzi, la ora 12:00, până mâine, 19 noiembrie, la aceeaşi oră. În acest context, vor fi afectate râuri din bazinele hidrografice: Bârlad (judeţele: Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi), Prut (judeţele: Vaslui şi Galaţi), Siret (judeţul Galaţi) şi râurile din Dobrogea (judeţele: Constanţa şi Tulcea)", informează comunicatul de presă.

Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri.

Există probabilitatea depăşirii cotelor de apărare.Ştiri recomandate

12