Cod Portocaliu de vijelii puternice și ploi în toată țara, valabil până mâine dimineață

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cod Portocaliu de vijelii puternice și ploi în toată țara, valabil până mâine dimineață

Vremea 05 August 2021 / 10:25 641 accesări

Administrația Națională de Meteorologie aemis o avertizare meteorologică de Cod Portocaliu de vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale pentru majoritatea județelor din țară, cu excepția Dobrogei, unde a fost emis un Cod Galben pentru aceleași fenomene meteorologice.

La început în Banat, Crișana, Maramureș, iar după-amiaza și noaptea mai ales în Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp, a precizat ANM.

În același timp, în sudul și sud-estul țării este în vigoare un Cod Galben de caniculă, iar în județele Olt, Teleorman, Giurgiu și Călărași un Cod Portocaliu.

În sudul și sud-estul țării, disconfortul termic va fi ridicat și va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 38 de grade.

În județele Olt, Teleorman, Giurgiu și Călărașidisconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 38 și 40 de grade.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.8616 secunde