Cod portocaliu de viscol și vânt în Dobrogea. În alte zone, cod roșu!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Avertizare meteo Cod portocaliu de viscol și vânt în Dobrogea. În alte zone, cod roșu!
Vremea 05 Februarie 2020 / 11:46 10853 accesări 0 comentarii

ANM a emis avertizări cod roşu de viscol şi vânt în zona montană din 9 judeţe, în vigoare de miercuri seara până joi dimineaţă. În Capitală va fi cod portocaliu de vânt şi ninsoare.

Începând de miercuri de la ora 18:00 până joi la ora 8:00, metereologii anunţă viscol puternic cu rafale de peste 100...120 km/h şi vizibilitate redusă spre zero în zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Braşov şi Buzău.

În zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Braşov şi Buzău vântul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusă spre zero. Rafalele vor depăşi 100...120 km/h.

De asemenea, de miercuri ora 22:00 până joi la ora 08:00, se anunţă intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85...90 km/h, viscol, vizibilitate redusă semnificativ în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Tulcea.

Vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85...90 km/h, temporar va fi viscol şi vizibilitatea redusă semnificativ.

De asemenea, de miercuri de la ora 17:00 până joi la ora 08:00 în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea şi cea mai mare parte a Munteniei va fi cod portocaliu de vânt şi viscol.

În jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei vor fi intensificări susţinute ale vântului cu rafale de 70...85 km/h, temporar va ninge viscolit determinând scăderea vizibilităţii.

Avertizarea cod portocaliu vizează şi Bucureştiul.

În judeţele Teleorman, Giurgiu, Tulcea şi local în judeţele Călăraşi, Ialomiţa şi Brăila se va depune strat consistent de zăpadă.

De joi dimineaţă până la ora 12:00 se menţine codul portocaliu de vânt, ninsoare viscolită şi spulberată în estul Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea. Vântul va continua să prezinte intensificări susţinute cu rafale de 70...80 km/h, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură peste 80...90 km/h viscolind şi spulberând ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Meteorologii au mai emis, miercuri, o avertizare cod portocaliu de ninsoare şi vânt puternic, cu rafale de până la 130 km/h, valabilă în judeţele Suceava şi Neamţ până la ora 14.00.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, sunt vizate zonele de munte, la altitudini de peste 1.800 de metri, din judeţele Suceava şi Neamţ.

Meterorologii anunţă că în aceste zone se vor semnala ninsoare moderată cantitativ şi vânt puternic, cu rafale de 110-130 km/h.

Din cauza vântului ce va spulbera zăpada, vizibilitatea va fi scăzută.

Avertizarea este în vigoare până la ora 14.00.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1326 secunde