Cod portocaliu şi galben de caniculă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cod portocaliu şi galben de caniculă

Vremea 29 Iulie 2021 / 10:49 584 accesări

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizarea de cod portocaliu şi galben de caniculă până pe 1 august.
Temperaturile maxime se vor apropia de 40 de grade, mai ales în sudul ţării. ANM a emis şi avertizări de furtuni, pentru nordul şi estul României.

Codul galben de caniculă este valabil în cea mai mare parte a ţării, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În regiunile vestice, sudice şi local în restul teritoriului va fi caniculă.

Temperaturile maxime la scara întregii ţări se vor situa, în general, între 34 şi 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Codul portocaliu de caniculă este valabil pe parcursul zilelor de joi, vineri, sâmbătă şi duminică, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ilfov, Municipiul Bucureşti şi în sudul judeţului Caraş-Severin. De asemenea, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.181 secunde