Cod Roșu de caniculă în vestul țării. Cod galben de caniculă în Dobrogea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cod Roșu de caniculă în vestul țării. Cod galben de caniculă în Dobrogea

Vremea 23 Iunie 2021 / 11:39 562 accesări

ANM a emis Cod Galben de caniculă pentru Dobrogea, Muntenia, Moldova și estul Transilvaniei. Maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nu vor coborî sub 20 de grade. În zilele de joi și vineri (24 și 25 iunie) valul de căldură va cuprinde toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat șiindicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Meteorologii au emis un Cod Roșu de caniculă pentru județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș. Joi și vineri se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în nord-vest între 35 și 38 de grade. În cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20…24 de grade.

Totodată, ANM a emis o avertizare Cod Portocaliu valabilăîn sud-vestul și centrul țării. Valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade în Oltenia și între 35…37 de grade în cea mai mare parte a Transilvaniei. Valorile nocturne nu vor coborî, în general, sub 20…22 de grade.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2872 secunde