Coldea și Kovesi ar trebui arestați după noile dezvăluiri marca Ghiță?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Coldea și Kovesi ar trebui arestați după noile dezvăluiri marca Ghiță?

Justiție 06 Ianuarie 2017 / 10:03 1361 accesări

Cele mai noi dezvăluiri ale dispărutului Sebastian Ghiță, date publicității joi seară, l-au determinat pe fostul președintel Traian Băsescu să reacționeze dur și să ceară arestarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi și a adjunctului SRI Florian Coldea. Una din cele mai grave afirmații ale lui Ghiță indică faptul că Victor Ponta a fost șantajat în 2014, când încă era premier, pentru a o numi pe Laura Codruța Kovesi la DNA.

"V-am menționat de la bun început despre întâlnirile cu Laura Codruța Kovesi la vilele SRI - K2, K4 și T14, la care au mai participat în anumite momente domnul Florian Coldea și șefii stației CIA din București. Bănuiesc că v-ați întrebat cum am ajuns eu la aceste întâlniri. persoane de rang înalt din SRI mi l-au prezentat pe Florian Coldea în 2008. Eram tineri, aveam copii mici și am legat o relație de prietenie. Amândoi credeam într-o Românie mai bună și ne propuneam să facem oricât de mult putem ca România să crească, să se dezvolte și să ne găsim și noi un loc în țara noastră. Șapte ani de zile copiii noștri au crescut împreună. Nu vă voi da poze cu ei, pentru că n-au nicio vină copiii.

În schimb, veți vedea alte dovezi ale relației mele cu Florian Coldea, din mai multe vacanțe făcute împreună. Așa am ajuns să o cunosc pe Laura Codruța Kovesi și să mă împrietensc și cu ea. M-am întâlnit cu ea de sute de ori la sediile SRI, la mine acasă, în cramă, în vie. Am chefuit împreună, am fost pe pontonul SRI din Deltă sau la vilele SRI de la Neptun, la cele de la Sinaia și în multe alte locuri. Așa am ajuns să fiu direct implicat în numirea Laurei Codruței Kovesi la DNA, în 2014. Eram prieten cu ea, eram prieten cu Florian Coldea și prieten cu Victor Ponta. Aveam un canal de comunicare cu Traian Băsescu, prin Elena Udrea. Eu sunt persoana care a însoțit-o pe Elena Udrea la biroul lui Victor Ponta și despre care Elena Udrea a declarat public...

Ce nu s-a spus public până acum e faptul că Victor Ponta a fost șantajat pentru a o numi pe Laura Codruța Kovesi. Practic, în fața mea Florian Coldea i-a spus că dacă nu o va numi pe Laura Codruța Kovesi la DNA, atunci vizita pe care Ponta o avea programată în America, pentru a se întâlni cu Biden sau cu Obama va fi anulată. Mai mult, lui Victor Ponta i s-a spus că anunțul cu privire la anularea vizitei va fi făcut în apropierea alegerilor prezidențiale, iar chestiunea aceasta îl va distruge. Toate aceste lucruri pot fi confirmate de Victor Ponta, Elena Udrea, dar și de către Ion Cristoiu, citind jurnalul Elenei Udrea, și chiar de Traian Băsescu. Documentul înaintat lui Traian Băsescu cu propunerea de numire a Laurei Codruța Kovesi a fost scris la Guvern, pe calculatorul din secretariatul lui Victor Ponta. Am asistat la redactarea lui pe hârtia oficială și apoi am mers la vila SRI cu indicativul K2, unde se aflau Florian Coldea și Victor Ponta.

Ponta ne spusese, Elenei Udrea și mie, la întâlnirea pe care am avut-o la biroul său "eu o să o propun, dar am o părere proastă despre Kovesi. Sunt convins că va executa ordinele celor de afară și ne va face dosare tuturor. Pe voi doi vă va aresta primii". Victor Ponta a avut dreptate. Laura Codruța Kovesi a încercat să-i înlăture din viața publică pe toți cei care, într-un fel sau în altul au ajutat-o. M-am dus apoi cu documentul la Victor Ponta. L-am găsit cu Florian Coldea. Acesta a sunat-o pe Laura Codruța Kovesi și i-a spus să vină imediat la București.

Așa a fost numită Laura Codruța Kovesi. Vă voi mai da detalii și informații despre felul în care au fost numiți adjuncții de la DNA, despre felul în care a fost păcălit Victor Ponta și multe alte detalii despre felul în care doamna Laura Codruța Kovesi a inventat acest sistem de represiune bazat pe denunțuri mincinoase, pe șantajarea sau mituirea celor cu probleme din închisori sau a celor cu probleme în dosare penale", spune Ghiță în cea mai nouă înregistrare dată publicității de România TV.

Imediat după difuzarea declarațiilor lui Ghiță, fostul președinte Traian Băsescu a cerut arestarea lui Kovesi și a lui Coldea. "Eu spun de mult timp că nu avem control pe serviciile de informații. Spun de foarte mult timp că serviciile se autonomizează, aduceți-vă aminte cât am încercat să aflu dacă Ponta a fost ofițer acoperit și mi s-a spus că legea nu permite. V-am spus de câteva ori că s-a făcut un șir de înscenări. Începând cu Udrea, care vineri a dat interviu și luni avea patru cereri de arestare la parlament. Nu mai spun de fratele meu, s-a ajuns la concluzia că recunoștea că a dat bani nu că a luat înapoi. Să vedeți înscenările ginerelui meu, ale nepotului, cu provocatori trimiși să spună două vorbe. (...) Aflu și eu din ce spune Ghiță că se întâlnea de două ori pe săptămână cu Kovesi. Păi eu m-am întânit cu Kovesi, cred, în cele două mandate de procuror general și unul de procuror șef DNA, de șase ori. Iar unul din episoade e cel cu revoluționarii... Am mai avut o întâlnire legată de conflictul ei cu Bica.

Și aflu că Ghiță se întâlnea de două ori pe săptămână cu Kovesi. Unde participa și Coldea și mai venea și șeful stației CIA. Păi, fraților, nu avem un procuror general să îi ia pe toți în noaptea asta? Preventiv, că să nu schimbe informații între ei dacă vreți. Așa cum procedează ei,când își aduce aminte câte un delator de ce a fost acum 10 ani și îl arestează preventiv sau așa cum i-a făcut lu Udrea. I-au cerut patru arestări într-o zi, de ce nu ar fi și ei arestați preventiv, după declarațiile lui Ghiță?", a spus Băsescu.

sursa: RomaniaTV12
Pagina a fost generata in 0.1847 secunde