Colegiul Medicilor din România, PROTOCOL cu Ministerul Sănătății după scandalul medicilor falși

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Colegiul Medicilor din România, PROTOCOL cu Ministerul Sănătății după scandalul medicilor falși

Sănătate 16 Februarie 2019 / 08:31 1085 accesări

Colegiul Medicilor din România (CMR) anunţă că a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Sănătăţii. Documentul prevede că părţile vor comunica datele şi informaţiile în legătură cu dreptul de practică al medicilor, specialităţile şi calificările profesionale dobândite de medici, sancţiunile aplicate, existenţa unor avize şi autorizări şi orice alte informaţii care să înlăture riscurile referitoare la siguranţa pacienţilor, la asigurarea dreptului la sănătate ori la servicii medicale furnizate. Decizia vine ca urmare a scandalul medicilor falși care a izbucnit la începutul lunii februarie.

"Având în vedere siguranţa pacienţilor, asigurarea calităţii serviciilor medicale în unităţile sanitare publice şi private şi nu în ultimul rând onorabilitatea profesiei medicale, Colegiul Medicilor din România a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Sănătăţii", se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de reprezentanţii CMR, conform news.ro.

Conform protocolului, cele două părţi semnatare vor comunica datele şi informaţiile în legătură cu dreptul de practică al medicilor, specialităţile şi calificările profesionale dobândite de medici, sancţiunile aplicate, existenţa unor avize şi autorizări, informările şi atenţionările primite prin sistemul IMI precum şi orice alte informaţii de natură a înlătura riscurile referitoare la siguranţa pacienţilor, la asigurarea dreptului la sănătate ori la servicii medicale furnizate.12
Pagina a fost generata in 0.2785 secunde