Colegiul Național de Arte „Regina Maria“ inovează educația românească. Iată cum!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Colegiul Național de Arte „Regina Maria“ inovează educația românească. Iată cum!
Educație 08 Septembrie 2017 / 17:22 1576 accesări 1 comentariu

Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa va implementa proiectul „Animated Learning for Tranitions – Early Recognition (ALT-ER)” care face parte din Programul Erasmus +, acţiunea KA 2 – parteneriate strategice, finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 3 ani (1 septembrie 2016 – 31 august 2019), având un grup ţintă de 500 de copiii şi 1350 de adulţi, reprezentând atât beneficiarii direcţi cât şi indirecţi. Sunt implicate patru instituţii de învăţământ superior, un colegiu preuniversitar, o companie producătoare de soft educaţional şi două ONG-uri cu experienţă în multimedia din 6 ţări europene: Danemarca, Finlanda, Estonia, Olanda, Belgia şi România.

Proiectul îşi propune să îmbunătăţească calitatea educaţiei copiilor aflaţi în perioada de tranziţie de la grădiniţă la şcoală, prin crearea unor medii de învățare flexibile, pentru a diminua sau pentru a preveni abandonul școlar timpuriu, oferind în acelaşi timp un început favorabil vieţii de şcolar. În acest scop, parteneriatul va crea şi dezvolta instrumente multimedia adecvate vârstei: animaţie, jocuri video, platformă e-Learning și va oferi noi experiențe de învățare realizate într-un cadru pedagogic specific copiilor aflaţi în clasa pregătitoare. Cadrul pedagogic și setul de instrumente vor dezvolta noi modalități de implicare a copiilor în propria lor învățare. Animația are un puternic impact vizual, cu multe implicaţii didactice, ceea ce face posibilă îmbogăţirea experienţei de cunoaştere a elevilor. Instrumentele multimedia oferite de proiectul ALT-ER vor încuraja profesorii și pedagogii să implice copiii în propria lor învățare într-o manieră atractivă, integrată, facilitând transferul cunoştinţelor chiar si pentru copiii din medii dezavantajate. Proiectul ALT-ER promovează utilizarea mijloacelor multimedia ca motor de învățare, de predare și chiar de tranziție de la o etapa de vârstă la alta.

1 comentariu

marlena 21:24:47 / 11 Septembrie 2017
oferta

Castigi online la domiciliu, usor si convenabil. Oferta limitata pentru cinci mii de persoane extrem de serioase. Castiguri de cel putin patru mii de dolari pe an. Oferim contract de rezolutie globala. Varsta minima 18 ani. Solicitati detalii mai multe la adresa de email: marlena_ci@yahoo.com

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2279 secunde