Colțul Troll-ului - Paradoxul românesc - inflația e și timidă, și nărăvașă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Colțul Troll-ului - Paradoxul românesc - inflația e și timidă, și nărăvașă
15 Mai 2017 / 17:43 488 accesări 1 comentariu
BNR dă de înțeles că va amâna majorarea dobânzilor la lei, în contextul inflației scăzute

BNR dă de înțeles că va amâna majorarea dobânzilor la lei, în contextul inflației scăzute

Inflația, bat-o vina, face ce face și refuză să se alinieze prognozelor băncii centrale din România. Ba mai mult, e posibil ca indicatorul să rămână jos o bună perioadă de-acum înainte, dacă dinspre Europa cea Civilizată nu vin semnale diferite, a declarat luni șeful BNR, Mugur Isărescu, la prezentarea raportului trimestrial asupra inflației - „De ce? Sunt incertitudini privind politica fiscală și cea a veniturilor“. În acest context, banca centrală a revizuit în scădere prognoza de inflație, pentru finele lui 2017, de la 1,7 la 1,6%. Pentru finele lui 2018, BNR estimează o rată de 3,1% (de la 3,4% anterior). Desigur, astea-s repere. Banca centrală are o istorie amuzantă în privința țintirii inflației. „Țintirii“, pardon. Fapt divers - n-a lipsit nici prognoza pentru universul paralel, în care lipsesc efectele directe ale reducerii TVA. Acolo, inflația este, evident, mai mare - 1,9%. Să mai spunem că, în prezent, dobânda-cheie a BNR este 1,75% pe an (din mai 2015). Isărescu a dat de înțeles că poate amâna majorarea ei, pe fondul inflației timide. Apropoul n-a trecut neobservat pe lângă fostul bancher Lucian Isar - „Amuzant. Foarte amuzant chiar, ar spune răutăcioșii care afirmă asta de cel puțin șase luni... Suporterii ar spune că mai bine mai târziu și cu întârziere, decât...“.

1 comentariu

boo 07:11:35 / 21 Mai 2017
mda,

pierdem teren in fata Euro si batem dolarul... Cand economia americana duduie cu adevarat... Ca la noi, la nimenea. Stie Manole!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1918 secunde