Combaterea consumului de substanțe psihoactive, în discuția elevilor constănțeni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Combaterea consumului de substanțe psihoactive, în discuția elevilor constănțeni
Educație 08 Aprilie 2019 / 17:02 464 accesări 0 comentarii
Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, organizează marți, 9 aprilie 2019, începând cu ora 10:00, o întâlnire cu caracter interactiv la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Evenimentul face parte din proiectul cultural de educație juridică „Themis, drumul către umanitate”, de această dată discuțiile fiind concentrate pe subiectul prevenirii și combaterii consumului de substanțe psihoactive. Spectatorii se vor bucura și de un spectacol multimedia pus în scenă de membrii trupei de teatru „Arca”, în regia actorului, Dan Cojocaru.

Proiectul „Themis, drumul către umanitate” se adresează în primul rând tinerilor și familiilor acestora în încercarea de a educa societatea în spiritul dreptății, al justiției, un exepmlu de corector social. Evenimentele organizate în cadrul acestui proiect vor prezenta într-o manieră atractivă noțiuni de educație juridică adaptate la formele de învățământ primar, secundar și liceal, cu adresabilitate directă și către toate celelalte categorii de vârstă.

Consumul de droguri în rândul tinerilor a atins rate alarmante iar scopul acestei manifestații este acela de a crea un cadru favorabil răspândirii informației referitoare la consecințele consumului de substanțe psihoactive, publicul țintă fiind reprezentat cu precădere de tineri. Evenimentele cuprinse în acest proiect se vor realiza cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Tribunalului Constanța și al Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța. Prezenți la discuții vor fi dr. Radu Mihaela de la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Constanța, Mircea Elena, asistent social și comisar șef de poliţie Marius Cristian Oprișan, din cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, preot călugăr Cezar AXINTE, de la Catedrala Sfinții Petru și Pavel din Constanța, judecător Viorel Gheorghe, președintele Tribunalului Județean Constanța, dar și reprezentanți ai Secției de Psihiatrie Palazu Mare a Spitalului Județean Constanța. Intrarea este liberă!
Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1642 secunde