Comedii, în weekend, la Teatrul de Stat! Mergeţi?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Comedii, în weekend, la Teatrul de Stat! Mergeţi?
Cultură 16 Martie 2018 / 18:27 515 accesări 0 comentarii

Dacă nu aveţi programul stabilit deja pentru weekend, luaţi în considerare şi o vizită la Teatrul de Stat. „Sâmbătă, 17 martie 2018, de la ora 19.00, se joacă din nou cel mai recent spectacol al instituţiei, „Testosteron”, după Andrzej Saramonowicz, comedia cult care a avut un mare succes, atât în Polonia, cât și în străinătate, fiind jucată pe scene din Marea Britanie, Turcia, Cehia, Bulgaria etc.
În 2007, piesa a fost ecranizată cu mare succes, având circa 1,4 milioane de spectatori. Filmele regizate și produse de Andrzej Saramonowicz au totalizat 4,6 milioane de spectatori, circa un sfert din numărul total de bilete vândute în Polonia în ultima perioadă.Personajele sunt șapte bărbați, interpretați de Marian Adochiței, Bogdan Caragea, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Andu Axente, Alexandru Medveghi și Adrian Dumitrescu.
Scenografia îi aparține lui Zsolt Fehérvári, căruia asistent i-a fost Lăcrămioara Dumitraşcu, iar muzica este semnată de Adrian Mihai.

Tânărul regizor timișorean Traian Șoimu vede în creația sa mai mult decât o simplă chermeză bărbătească: „Este un spectacol despre cât de devreme sau cât de târziu înţelegi care ţi-e rostul pe lumea asta, iar unii nu apucă să înţeleagă până mor.Pentru mine este o tragicomedie în care şapte bărbaţi, care vin la o nuntă ce nu se mai întâmplă, au ocazia să se înjure, să se bată, seangajează într-un fel de skanderbeg testiculoidal, să arate care dintre ei este mai tare. Dar fiecare are, la rândul lui, câte o frustrare legată de femei. Cred că femeile sunt duşmanul lor principal, dar, de fapt, nu e unul care să nu le iubească până la Dumnezeu şi înapoi...".

Spectacolul este nerecomandat minorilor, din cauza limbajului licenţios”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Duminică, 18 martie 2018, tot de la ora 19.00, sunteţi invitaţi la o comedie într-un alt registru, clasic, de această dată: „„Desculț în parc”, de Neil Simon, o poveste de dragoste cu un cuplu de tineri căsătoriți care învață să-și trăiască și să-și păstreze dragostea. O comedie fermecătoare, cu personaje - un cuplu de tineri căsătoriți, o soacră, un vecin excentric - care încearcă, în felul lor, să demonstreze că viața trebuie trăită în prezent și că a merge desculț în iarba este o clipă de care trebuie să te bucuri fără rezerve. În distribuție, Florina Stănculeț, Tani Ștefu, Nina Udrescu, Liviu Manolache și Gelu Ciobanu. Regia artistică poartă semnătura lui Liviu Manolache, iar scenografia a fost realizată de Eugenia Tărășescu Jianu”, potrivit sursei citate.

Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.1774 secunde