Comedii și operă, la teatrele constănțene

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Comedii și operă, la teatrele constănțene

Cultură 07 Februarie 2015 / 00:00 1224 accesări

            Teatrele constănțene își așteaptă din nou publicul în sălile de spectacole, propunerile lor pentru serile acestui weekend de februarie fiind cât se poate de atractive: comedii și... operă.

            TEATRUL DE STAT CONSTANȚA Astfel, Teatrul de Stat Constanța (TSC) a pregătit, pentru această sâmbătă, de la ora 19.00, celebra comedie a lui Robert Lamoureux, „Escrocii”, având regia, adaptarea şi ilustrația muzicală semnate de Bogdan Caragea. Spectacolul a cărui scenografie este creată de Ovidiu Pascal are în distribuție actori de renume ai teatrului, precum: Nina Udrescu, Luiza Sarivan, Adrian Dumitrescu, Dan Cojocaru, Liviu Manolache, Bogdan Caragea, Alexandru Mereuță, Gelu Ciobanu, Alice Safta, Izabela Bumbac, Georgiana Bumbac și Cristiana Nitu. Coregrafia este realizată de Alice Safta și Georgiana Bumbac.

            Duminică, de la ora 19.00, pe scena TSC își fac apariția „Niște... năroji”, personaje desprinse din universul sorescian care aduc la Constanța o fărâmă savuroasă din umorul oltenesc. Regia artistică şi dramatizarea îi aparțin lui Iulian Enache, scenografia este realizată de Sanda Mitache, iar muzica - de Adrian Mihai. Pe scenă vor putea fi urmăriți: Marian Adochiţei, Dan Cojocaru, Liliana Bărăscu, Turchian Nasurla, Paula Prodan, Georgiana Baran, Mădălina Muşat, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Ionuţ Alexandru, Cosmin Mihale, Lana Moscaliuc, Mirela Pană, Dana Trifan Enache și Luiza Martinescu Toma.

            Pretul biletelor este de 25 lei, iar cu reducere, pentru elevi, studenți, pensionari, de 15 lei.

            TEATRUL „OLEG DANOVSKI” Celebra operă italiană în două acte „Elixirul dragostei”, pe muzica lui Gaetano Donizetti, revine pe scena Teatrului Național de Operă și Balet (TNOB) „Oleg Danovski”, sâmbătă seară, de la ora 18.30. Spectacolul având la bază un libret de Felice Romani îi are în roluri solistice pe artiștii: Doru Iftene, Roxana Bageac, Marius Eftimie, Florin Petre (Galați) și Smaranda Drăghici. La pupitrul orchestrei simfonice a teatrului se va afla maestrul Radu Ciorei.  

            „Elixirul dragostei” (în italiană „L’elisir d’amore”) a avut premiera la Milano, la „Teatro Cannobiana”, pe data de 2 mai 1832. Spectacolul se numără printre producțiile de mare succes din repertoriul Teatrului „Oleg Danovski”.

            Iubitorii operei sunt așteptați și duminică, de la ora 18.30, în sala TNOB, pentru a urmări celebrul „Rigoletto” verdian. Soliștii spectacolului sunt: Cosmin Marcovici din Iași, Laura Eftimie, Constantin Acsinte, Lucia Mihalache, Gabriela Dobre, Laurențiu Severin, Marius Eftimie, Andrei Băican, Iulian Bratu, Ionela Duma, Silvia Simionescu și Octavian Minea. Orchestra simfonică a teatrului va fi condusă de maestrul Gheorghe Stanciu. 

            Cei interesați să urmărească cele două spectacole de la TNOB își pot procura biletele de la agenția teatrului, la prețuri diferențiate în funcție de dispunerea locurilor în sală, respectiv de 25, 30 și 40 de lei. De asemenea, pensionarii își pot procura bilete la prețul de 20 de lei, iar elevii și studenții în grup organizat - la 15 lei.12