Comisia Electorală îi refuză lui Erdogan renumărarea tuturor voturilor în Istanbul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Comisia Electorală îi refuză lui Erdogan renumărarea tuturor voturilor în Istanbul Lider AKP: „Este de neconceput ca o astfel de decizie să fie luată”
Externe 09 Aprilie 2019 / 14:59 247 accesări 0 comentarii
Comisia Electorală din Turcia (YSK) a respins o cerere făcută de partidul preşedintelui turc Tayyip Erdogan, Dreptate şi Dezvoltare (AKP), privind renumărarea tuturor voturilor din 31 de districte din Istanbul

Comisia Electorală din Turcia (YSK) a respins o cerere făcută de partidul preşedintelui turc Tayyip Erdogan, Dreptate şi Dezvoltare (AKP), privind renumărarea tuturor voturilor din 31 de districte din Istanbul

Comisia Electorală din Turcia (YSK) a respins o cerere făcută de partidul preşedintelui turc Tayyip Erdogan, Dreptate şi Dezvoltare (AKP), privind renumărarea tuturor voturilor din 31 de districte din Istanbul, a informat marţi un membru al comisiei.

Erdogan a afirmat luni că alegerile locale au fost afectate la secţiile de votare din Istanbul. Partidul său a contestat deja rezultatele în 31 de districte. Reprezentantul AKP în Comisia Electorală, Recep Ozel, a declarat pentru reporteri că membrii comisiei au fost de acord doar cu renumărarea a 51 de urne de vot din 21 de districte ale oraşului.

Vicepreşedintele AKP, Ali Ihsan Yavuz, a declarat că partidul său va contesta decizia Comisiei Electorale. „Este de neconceput ca o astfel de decizie să fie luată când există atâtea probleme. Vom apela din nou la YSK prin contestarea deciziei", a declarat acesta într-un mesaj postat pe Twitter. AKP a cerut de asemenea anularea rezultatului din districtul Buyukcekmece, însă YSK nu a luat nicio decizie în acest sens, a adăugat Ozel.

Poliţia din Istanbul a demarat o operaţiune marţi dimineaţa prin care verifică dacă alegătorii înregistraţi în Buyukcekmece sunt cu adevărat rezidenţi ai districtului, a informat un purtător de cuvânt. Acesta a adăugat că nu există o cercetare penală.

Ekrem Imamoglu, care candidează din partea Partidului Republican al Poporului (centru-stânga, secular, CHP), principala formaţiune de opoziţie, a scăzut deja de la 25.000 de voturi, la 16.000 de voturi, după ce aprox. 70% din renumărări au fost efectuate.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2289 secunde