Comisia Europeană ar putea propune eliminarea vizelor pentru Ucraina

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Comisia Europeană ar putea propune eliminarea vizelor pentru Ucraina

17 Martie 2016 / 15:52 475 accesări
Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene

Ucraina a efectuat reformele necesare pentru ca executivul Uniunii Europene să recomande luna viitoare ca cetățenii ucraineni să poată călători în blocul comunitar fără viză, a anunțat joi președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, citat de DPA.

Cu prilejul vizitei pe care o efectuează joi la Bruxelles, președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat că țara sa a obținut rezultate concreteîn implementarea reformelor în domeniile combaterii corupției, justiției și afacerilor interne.

„Ucraina, în ultimele zile și ore, a efectuat reforme uriașe”, a spus Juncker. ”Acești pași ne vor permite să facem o propunere pentru liberalizarea regimului de vize în aprilie”, a adăugat el.

Poroșenko a declarat joi că țara sa își va îndeplini toate angajamentele prevăzute în acordurile de pace referitoare la estul Ucrainei, acuzând în același timp Rusia că nu a făcut la fel.

Kievul și mai multe puteri occidentale au acuzat Moscova că alimentează conflictul, furnizând arme și trupe pentru separatiști, acuzații respinse de Rusia.

Petro Poroșenko urmează să se întâlnească joi cu cancelarul german Angela Merkel și cu președintele francez Francois Hollande, potrivit unor surse diplomatice.

În cadrul convorbirilor cu Jean-Claude Juncker și cu Donald Tusk, președintele Consiliului European, a mai fost abordată și chestiunea actualei crize politice din țară, a spus Poroșenko. Coaliția aflată la guvernare în Ucraina și-a pierdut majoritatea legislativă în Ucraina luna trecută. Președintele ucrainean și-a exprimat speranța că această criză va fi rezolvată 'până la finalul acestei luni'.

Poroșenko a precizat că se va întâlni din nou cu liderii UE la summitul din 19 mai.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1422 secunde