Comisia Europeană: reducerea consumului de energie electrică cu cel puțin 5% în timpul orelor de vârf

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Comisia Europeană: reducerea consumului de energie electrică cu cel puțin 5% în timpul orelor de vârf

Social 14 Septembrie 2022 / 19:24 646 accesări

Vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a prezentat într-un discurs principalele măsuri pe care Comisia Europeană le propune pentru a stabiliza piețele europene de energie, în contextul creșterii prețurilor. Măsurile vizează pe de o parte reducerea costului energiei electrice, iar pe de altă parte redistribuirea surplusului obținut în sectorul energetic.

“Pentru a viza cele mai scumpe ore de consum al energiei electrice, atunci când producția energiei electrice pe bază de gaze naturale are un impact semnificativ asupra prețului, Comisia propune obligația de a reduce consumul de energie electrică cu cel puțin 5 % în timpul orelor de vârf selectate. Statele membre vor trebui să identifice 10 % din totalul de ore care au cel mai mare preț preconizat și să reducă cererea în timpul acestor ore de vârf”, a transmis ulterior Comisia Europeană într-un comunicat.

Organul executiv al UE propune, de asemenea, ca până pe 31 martie 2023 cererea globală de energie electrică să se reducă cu cel puțin 10% la nivelul fiecărui stat membru. Conform Comisiei Europene, “reducerea cererii în perioadele de vârf ar duce la o reducere a consumului de gaze cu 1,2 miliarde de metri cubi în timpul iernii”.

Sursa: BizidayŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1716 secunde