Comisia SRI din Parlament: se cere DESECRETIZAREA stenogramelor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Comisia SRI din Parlament: se cere DESECRETIZAREA stenogramelor

Politică 29 Noiembrie 2017 / 17:42 1081 accesări

Claudiu Mandat, președintele Comisiei de Control a SRI din Parlament, a anunțat că va cere desecretizarea stenograme din ședințele Comisiei. Vizată ar fi ședința în care a fost audiat secretarul general al SRI, generalul Dumitru Dumbravă. Totul vine în urma solicitării Comisiei către șeful SRI, Eduard Hellvig, pentru demiterea lui Dumbravă.

Manda a lăsat să se înțeleagă că, de-a lungul timpului, SRI a oferit stenograme care nu coincideau cu discuțiile din Comisie.

”Vom cere desecretizarea stenogramelor de la Comisie. SRI face stenogramele, noi le primim de la Serviciu. Așa e la noi de 26 de ani. Dacă o să fie desecretizată stenograma cu domnul Dumbravă, o să vedeți că domnul Dumbravă spunea că citea stenogramele noastre. Nu vreau să comentez, în acest moment, dacă stenogramele pe care le primeam de la SRI coincideau cu ceea ce discutam în Comisie. Nu cred că poate să spună nu desecretizării, pentru că nu sunt secrete de stat. Dar, dacă sunt, se scot acelea și rămâne poziția domnului Dumbravă și rămâne ca publicul să vadă dacă eu am interpretat corect sau Cezar Preda.12