Comisie parlamentară de analiză a fraudelor de la votul din 26 mai

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Şedinţa liderilor de coaliţie PSD-ALDE Comisie parlamentară de analiză a fraudelor de la votul din 26 mai
Politică 24 Iunie 2019 / 14:17 321 accesări 2 comentarii
Premierul Viorica Dăncilă: „ Avem o datorie faţă de populaţie pentru aflarea adevărului“

Premierul Viorica Dăncilă: „ Avem o datorie faţă de populaţie pentru aflarea adevărului“

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, după şedinţa liderilor din coaliţia PSD-ALDE, de la Parlament, că s-au purtat discuţii despre o sesiune extraordinară a Parlamentului de la 1 iulie pentru a putea adopta proiectele legislative începute în această săptămână. De asemenea, Dăncilă, a declarat că s-a discutat în coaliţie despre înfiinţarea unei comisii parlamentare pentru analizarea fraudelor de la alegerile europarlamentare, dat fiind numărul de sesizări din spaţiul public.

Liderul interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, de la Parlament, la care a luat parte alături de preşedintele Senatului şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că a discutat în coaliţie despre înfiinţarea unei comisii parlamentare pentru analizarea fraudelor de la europarlamentare, existând în acest sens multe sesizări în spaţiul public. "Înfiinţarea unei comisii pentru fraudele la votul de la europarlamentare din 26 mai. Am văzut că au apărut foarte multe sesizări în spaţiul public şi considerăm că este necesară o comisie a Parlamentului care să analizeze aceste sesizări, pentru că avem o datorie faţă de populaţie pentru aflarea adevărului", a declarat premierul Viorica Dăncilă, luni, la Parlament.

Purtătorul de cuvânt al PSD Mihai Fifor a declarat, săptămâna trecută, că o temă de discuţie în cadrul coaliţiei PSD-ALDE va fi înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru votul la alegerile europarlamentare, în contextul unor informaţii din spaţiul public potrivit cărora votul ar fi fost fraudat.

Referitor la subiectul alegeri, senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, luni, că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) „nu mai are ce căuta în procesul electoral”, precizând că ar trebui să se revină la formula declaraţiei pe proprie răspundere atunci când se votează pe liste suplimentare. Social-democratul a adăugat că există destule dovezi care chiar dacă sunt neoficiale indică faptul că la europarlamentare au existat fraude. Nicolae a dat şi un exemplul unei persoane care a votat în Spania, dar atunci când i-au fost verificate datele din buletin s-a dovedit că acesta ar fi votat deja în Ialomiţa, precizând că acesta este un caz asupra căruia a fost depusă o plângere penală.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1478 secunde