Compania Facebook își schimbă numele în Meta. Anunțul a fost făcut de Mark Zuckerberg

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Compania Facebook își schimbă numele în Meta. Anunțul a fost făcut de Mark Zuckerberg

Tehnologie 28 Octombrie 2021 / 22:20 1028 accesări

“De acum înainte, vom fi mai întâi Metaverse, nu Facebook”, a spus Mark Zuckerberg într-o prezentare redată în timpul evenimentului Oculus Connect al companiei. Platforma de socializare va păstra numele Facebook, dar va exista sub noua umbrelă de marcă, la fel ca Instagram sau WhatsApp.


Proiectul Metaverse, anunțat public de Mark Zuckerberg la jumătatea acestui an reprezintă un concept nou de socializare, care implică folosirea realității virtuale în interacțiunea dintre oameni, iar nu mesaje scrise, poze, sau înregistrări video, așa cum funcționează platformele actuale.

În ciuda rapoartelor că corporația ar putea fi supusă unei spargeri în mai multe companii mai mici, Facebook precizează că “structura sa corporativă nu se schimbă”, dar va funcționa financiar cu două bugete, unul denumitReality Labs, care va dezvolta partea tehnologică de interconectare și Metaversul și, un al doilea, intitulat Family of Apps, care va grupa aplicațiile existente.

Facebook trece însă printr-o perioadă extrem de dificilă după ce documentele interne ajunse în presă sub denumirea Facebook Papers au dezvăluit practici comerciale controversate, în care compania a folosit ura și incitările la violență pentru viralizare și pentru creșterea profiturilor și a ignorat, deși cunoștea, faptul că Instagram afectează psihic adolescenții.

Sursă: Biziday12
Pagina a fost generata in 0.1379 secunde