Compania farmaceutică Moderna va solicita luni autorizația SUA și UE pentru vaccinul său

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Compania farmaceutică Moderna va solicita luni autorizația SUA și UE pentru vaccinul său

Externe 30 Noiembrie 2020 / 18:03 352 accesări
Sursa foto : REUTERS

Sursa foto : REUTERS

Moderna Inc va solicita autorizația de urgență din SUA și Europa pentru vaccinul său COVID-19 luni, după ce rezultatele complete ale unui studiu din stadiul târziu au arătat că este eficace cu 94,1%, fără probleme serioase de siguranță, a spus compania.

Moderna a raportat, de asemenea, că rata de eficacitate a vaccinului a fost consecventă în funcție de vârstă, rasă, etnie și sex, precum și o rată de succes de 100% în prevenirea cazurilor severe de boală care a ucis aproape 1,5 milioane de persoane.

Depunerea stabilește ca produsul Moderna să fie al doilea vaccin care ar putea primi autorizația de utilizare de urgență a SUA în acest an în urma celui dezvoltatde Pfizer și BioNTech, care a avut o rată de eficacitate de 95%.

„Credem că avem un vaccin foarte eficient. Acum avem datele pentru a dovedi acest lucru ”, a spus Tal Zaks, medicul-șef Moderna. "Ne așteptăm să jucăm un rol major în transformarea acestei pandemii".

Din cele 196 de persoane care au contractat COVID-19 din peste 30.000 de voluntari, 185 au primit un placebo și 11 au primit vaccinul. Moderna a raportat 30 de cazuri severe, toate din grupul placebo, ceea ce înseamnă că vaccinul a fost 100% eficient împotriva cazurilor severe.

Sursa : Reuters

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1632 secunde