Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a reluat zborurile miercuri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a reluat zborurile miercuri Află spre ce țări se poate zbura din România
Economie 17 Iunie 2020 / 15:46 653 accesări 0 comentarii

Compania Naţională Aeroporturi Bucureştia anunțat că"Pentru întreaga omenire, prima jumătate a anului 2020 a reprezentat din punct de vedere sanitar, economic şi social cea mai mare provocare a secolului. Industria aviaţiei constituie una dintre ramurile economice cele mai grav afectate de măsurile ce au vizat limitarea răspândirii noului virus, măsuri concretizate în anularea a milioane de zboruri şi în interdicţia de deplasare suportată de oamenii de pretutindeni. În acest context, CNAB a înregistrat, în ultimele două luni, o scădere a traficului aerian de pasageri cu aproximativ 98%"

Purtătorul de cuvânt al CNAB, Valentin Iordache, a declarat că zborurile către Austria, Germania şi Elveţia au fost reluate, începând de miercuri, de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, iar în funcţie de numărul de ţări care vor fi introduse în săptămânile următoare pe lista verde, traficul va crește.

Potrivit acestuia, prin deschiderea zborurilor către cele trei ţări, la care se adaugă cele spre Cehia, Grecia, Portugalia şi ţările nordice, care au redevenit operaţionale "ceva mai devreme", traficul ar putea să ajungă la 10% din cel normal, înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus.

"Începând de lunea trecută, avem o listă verde cu 17 ţări unde putem merge şi la reîntoarcere nu mai este nevoie să intrăm în izolare. Pe această listă verde se aflau şi trei ţări către care nu s-au reluat zborurile de luni, pentru că ele erau pe o altă listă dintr-o HG 394 din luna mai, care suspenda zborurile către 12 ţări europene. Începând de astăzi, se poate din nou opera către Austria, Germania şi Elveţia, la revenirea din aceste ţări pasagerii nemaitrebuind să intre în izolare. Se operează în continuare către ţările spre care s-a operat şi pe perioada situaţiei de urgenţă, respectiv a stării de alertă - mă refer la ţările nordice şi la Portugalia. Se operează în continuare Grecia, care este şi pe lista verde", a afirmat Iordache, potrivit Agerpres.

Totodată, țările din care cetățenii care sosesc în România nu vor fi obligați să intre în izolare sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Zborurile spre și dinspre următoarele țări sunt în continuare SUSPENDATE : Italia, Spania, Franța, Belgia, SUA, Marea Britanie, Olanda, Turcia și Iran.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1627 secunde