Companii germane, acuzate de Erdogan de susţinerea terorismului. Printre ele, Daimler și BASF

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Turcia nu se sperie de amenințările nemţilor Companii germane, acuzate de Erdogan de susţinerea terorismului. Printre ele, Daimler și BASF
Externe 21 Iulie 2017 / 18:32 244 accesări 0 comentarii
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan: „Nu puteți păta imaginea Turciei. Aceste informații sunt o propagandă sinistră”.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan: „Nu puteți păta imaginea Turciei. Aceste informații sunt o propagandă sinistră”.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat vineri, în mijlocul unor relații tot mai tensionate cu Germania, că țara sa nu este speriată de „amenințări“ și a apărat independența justiției turce în fața criticilor Berlinului, relatează AFP. „Nu ne pot speria cu aceste amenințări“, a declarat Erdogan într-un discurs la Istanbul, adăugând că „justiția turcă este mai independentă“ decât cea germană. Berlinul, nemulțumit de reținerea la Istanbul a unor activiști pentru drepturile omului, inclusiv a unui german, a anunțat joi o „reorientare“ a politicii sale vis-a-vis de Turcia cu măsuri care riscă să afecteze economic partenerul său istoric. Referindu-se la avertismentul lansat de Berlin către cetățenii germani cu privire la siguranța călătoriilor în Turcia, Erdogan a calificat această măsură drept „rău intenționată și nefondată“. El a respins de asemenea informațiile apărute în presa germană, confirmate de șeful diplomației germane, Sigmar Gabriel, potrivit cărora Ankara ar fi transmis Berlinului o listă cu 68 de companii germane sau directori de companii, printre care Daimler și BASF, pe care ea îi acuză de susținere a „terorismului“, relatează AFP și DPA. „Nu puteți păta imaginea Turciei“, a spus el, denunțând aceste informații ca fiind „o propagandă sinistră“.

Măsurile decise de la Berlin intervin ca reacție la reținerea unui apărător german al drepturilor omului și a altor cinci activiști, între care directoarea Amnesty International din Turcia. În total, nouă germani, dintre care patru având și cetățenie turcă, sunt în prezent reținuți în Turcia.Pagina a fost generata in 0.1791 secunde