Companiile aeriene ridică de la sol "avioane fantomă"

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Companiile aeriene ridică de la sol "avioane fantomă"

Motivul pentru care aeronavele zboară fără niciun pasager
Economie 10 Martie 2020 / 09:35 757 accesări
  • Unele companii aeriene irosesc mii de tone de combustil cu avioane complet goale.
  • Operatorii sunt practic nevoiţi să recurgă la acest ”artificiu”
  • Potrivit Asociaţiei Internaţionale a Transportului Aerian, criza de coronavirus a dus la pierderi de aproximativ 113 miliarde de dolari în întreaga lume.


Companiile aeriene sunt unele dintre cele mai afectate de criza provocată de coronavirus. Din moment ce ţările afectate de coronavirus au închis anumite rute, cazul României cu Italia, sau au restricţionat circulaţia, companiile aeriene se văd nevoite să apeleze la măsuri excepţionale pentru a face faţă acestei perioade.

Astfel, mai multe companii aeriene au decis să ridice de la sol aeronave ”fantomă”, informează BusinessInsider. Pentru că legislaţia europeană le obligă să îşi folosească rutele alocate dacă nu vor să le piardă, operatorii din aviaţie au decis să zboare cu avioanele goale, fără niciun pasager, doar pentru a-şi păstra zborurile alocate.

Unele companii aeriene irosesc mii de tone de combustil cu avioane complet goale care ies şi intră în spaţiul aerian european doar pentru a-şi păstra rutele cerute înainte de izbucnirea epidemiei de coronavirus.

Operatorii sunt practic nevoiţi să recurgă la acest ”artificiu”. Potrivit regulilor europene, companiile trebuie să îşi folosească 80% din rutele internaţionale pe care le-au cerut. Cei care aleg să îşi ţină avioanele la sol se pot trezi că rutele lor ar putea fi relocate unui competitor de pe piaţă care a folosit ”avioanele fantomă”.

Potrivit Asociaţiei Internaţionale a Transportului Aerian, criza de coronavirus a dus la pierderi de aproximativ 113 miliarde de dolari în întreaga lume.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1717 secunde