Conacul lui Picasso, vândut cu 20 de milioane de euro

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Conacul lui Picasso, vândut cu 20 de milioane de euro
Monden 12 Octombrie 2017 / 17:47 539 accesări 0 comentarii

Ultima locuință în care a trăit celebrul pictor spaniol, Picasso, situată în Mougins, o localitate din sudul Franței, a fost achiziționată cu o sumă ce a depășit cu puțin pragul de 20 de milioane de euro de un om de afaceri neozeelandez în cadrul unei licitații ce a avut loc joi la un tribunal din Grasse, informează AFP.

Joi dimineață, niciun alt ofertant nu s-a prezentat la tribunal, iar acest om de afaceri, aflat la conducerea unei companii de investiții imobiliare, BMB, înființată în 2004 cu un prinț din bogatul regat petrolier Brunei, a devenit astfel noul proprietar al imobilului. Saga acestei vânzări speciale nu s-a încheiat însă, deoarece cumpărătorul are la dispoziție două luni pentru a găsi fondurile necesare parafării tranzacției.

Fostul proprietar, care achiziționase vila cu 12 milioane de euro de la o moștenitoare a lui Picasso, Catherine Hutin-Blay, în 2007, a cheltuit 10 milioane de euro pe lucrări de recondiționare. „Sunt dezamăgit, au existat vizite, oameni care au promis că vor veni să liciteze, însă nimeni nu a venit, deși aceasta este o proprietate care valorează cel puțin 30 de milioane de euro“, a spus Maxime Van Rolleghem, avocatul băncii olandeze Achmea Bank, creanțier al fostului proprietar.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3587 secunde