Concert aniversar Radu Ciorei, la Teatrul „Oleg Danovski”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Concert aniversar Radu Ciorei, la Teatrul „Oleg Danovski”

Cultură 04 Noiembrie 2016 / 10:31 3121 accesări

Se anunță o seară specială, vinerea aceasta, pentru melomanii tomitani: maestrul Radu Ciorei aniversează patru decenii de carieră dirijorală la pupitrul orchestrei Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. În programul concertului simfonic inclus în cadrul Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, ediția a 42-a, și programat să înceapă de la ora 18.30, se regăsesc: Uvertura „Maeştrii cântăreţi din Nürnberg”, de Richard Wagner, Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră în Si bemol major, KV 207, de Wolfgang Amadeus Mozart, „Pasărea Phoenix” pentru narator şi orchestră, de Dumitru Capoianu, și Rapsodia nr. 1 în La major, op. 11, de George Enescu.

Solistul evenimentului „Gala Maeștrilor. Radu Ciorei - 40 de ani de activitate dirijorală” este tânărul constănțean Sebastian Tegzeșiu, prim concertmaestru al Stadttheatre și Karnster Sinfonie Orchestra din Klagenfurt, Austria, care revine acasă de fiecare dată, cu bucurie, pentru a încânta publicul cu sunetul viorii sale. Pe scenă va urca și actrița Cristina Oprean de la Teatrul de Stat Constanța, care va da voce... „Păsării Phoenix”.

Discipol al maestrului Emil Simon la Academia de Muzică din Cluj-Napoca, dirijorul Radu Ciorei și-a desăvârşit pregătirea muzicală în Germania, cu reputaţi maeştri ai baghetei, precum: Igor Markevitch, Kurt Masur şi Otmar Suitner. De-a lungul carierei sale a desfășurat o bogată activitate, dirijând spectacole de operă și concerte simfonice în toate centrele muzicale ale țării.

O altă seară din seria „Gala maeștrilor” îi va fi dedicată, în cadrul Festivalului, unui alt nume reprezentativ al artei dirijorale de la Marea Neagră, dar nu numai: Gheorghe Stanciu. Evenimentul va avea loc pe 25 noiembrie, de la ora 18.30, la Teatrul „Oleg Danovski”.

Cei care nu și-au achiziționat abonamente la prețuri promoționale mai pot să-și rezerve un loc. Biletele au prețuri de 25, 30, 40 și 50 de lei, în funcţie de locul din sală. Elevii și studenţii în grup organizat plătesc pe un tichet, ca de obicei, 15 lei, iar pensionarii - 20 de lei.

Citește și:

O lună de poveste la Teatrul „Oleg Danovski“!

Cinci întâlniri muzical-coregrafice într-o săptămână

Duo Arcadia, în recital la Teatrul „Oleg Danovski“

Duminică de poveste alături de „Crăiasa zăpezii”, la Festival

„Forța destinului”, debut festivalier de zile mari

Miracolul cultural de la Constanța continuă!

Teatrul „Oleg Danovski“ își schimbă programul

Poveste de toamnă în acorduri de vioară și pian

O nuntă de pomină la Teatrul „Oleg Danovski“Lecții de stil, flori și cântec la teatru12
Pagina a fost generata in 0.2148 secunde