Concert de binefacere "Compact" la Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În organizarea Clubului Rotary

Concert de binefacere "Compact" la Constanţa

Monden 31 Mai 2006 / 00:00 1616 accesări

“Compact”, formaţia care, ani de-a rîndul, ne-a făcut să ne gîndim la “Fata din vis”, a concertat, luni seară, la Constanţa, în Aula Universităţii Maritime. Recitalul susţinut în oraşul de la malul mării face parte dintr-un turneu naţional, aflat abia la început. Potrivit liderului trupei, Paul Ciuci, fondurile strînse în urma concertelor vor ajuta “oamenii mai puţin avuţi, necăjiţi, care au nevoie, într-adevăr, de aceşti bani”. “Noi ştim că vom pleca cu buzunarele goale de aici, dar pentru asta am venit, cu tot sufletul. Am zis că trebuie să spunem prezent la acest proiect, trebuie să îi ajutăm pe cei care suferă”, a subliniat liderul trupei.

Paul Ciuci, liderul formaţiei “Compact”, este membru “Rotary”, în clubul din Deva. El a avut iniţiativa organizării acestui turneu în 20 de oraşe importante ale ţării. Banii strînşi vor avea o destinaţie bine stabilită, cu ei urmînd să se cumpere proteze pentru femeile care suferă de cancer la sîn. Cu toate acestea, fiecare club “Rotary” local are dreptul să îşi aloce o parte din fonduri pentru problemele proprii. Astfel, o parte din fondurile strînse la Constanţa va merge către copiii superdotaţi, fără posibilităţi materiale.

Recitalul trupei a durat aprox. o oră şi jumătate, timp în care publicul a putut asculta piese mai mult sau mai puţin cunoscute, dar la fel de iubite. La primele acorduri ale melodiei “Să te gîndeşti la mine”, Aula Universităţii Maritime Constanţa s-a transformat într-o mare de oameni care simţeau şi cîntau la unison, alături de cei de pe scenă. S-a aplaudat, s-a cîntat, s-au făcut glume de o parte şi de alta a scenei. “Stai cu mine” a continuat aplauzele care nu mai conteneau. “Cireaşa de pe tort“ a fost, însă, “Fata din vis”, piesă cîntată în duet cu publicul. Bis-ul oferit de “Compact” la cererea studenţilor aflaţi în sală a fost aplaudat la scenă deschisă, aula părînd neîncăpătoare pentru cei prezenţi. Formaţia “Compact” ne-a arătat, încă o dată, ce înseamnă să fii un adevărat artist, de un profesionalism greu de egalat.

Evenimentul a fost organizat la iniţiativa Club Rotary International - Districtul 2241 România Moldova, în colaborare cu Club Rotary Constanţa, Rotary Pontus Euxinus şi Rotary Club Mangalia. “După ce a cooperat cu orchestra simfonică a Teatrului Naţional de Operă şi Balet în două concerte memorabile, avînd acelaşi scop umanitar, de binefacere, dedicat tinerelor talente ale Constanţei, iată că, acum, această minunată iniţiativă a Clubului Rotary se extinde la nivelul întregii ţări şi al Republicii Moldova - de altfel, Cluburile Rotary au efectuat, deja, unirea mult-visată. Succesul concertului a demonstrat că Rotary Club a fost bine orientat“, a concluzionat Nicolae Spirescu, cunoscut membru al Club Rotary Constanţa.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1218 secunde