Concurs de pian pentru elevi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Constanța Concurs de pian pentru elevi
Cultură, Educație 22 Mai 2019 / 13:32 588 accesări 0 comentarii

Centrul Cultural Județean Constanța „Theodor T. Burada” organizează în perioada 8-9 iunie cea de a IV-a ediție a Concursului Național de Interpretare Pianistică - „PIANO ART”. Acest concurs este o competiție care are ca scop motivarea elevilor care studiază pianul în paralel cu învățământul general obligatoriu. Concursul este deschis copiilor care studiază pianul la școli populare de artă, centre culturale, grădinițe, case de cultură, dar și în mediul privat.

“Acest eveniment contribuie la dezvoltarea capacității intelectuale a tinerilor. Totodată, ne dorim să susținem tinerele talente și, astfel, dăm oportunitatea tuturor celor interesați să își evalueze cunoștințele și să se familiarizeze cu un mediu competițional. Cred că un astfel de eveniment creează un cadru organizat de afirmare artistică și poate fi un punct de pornire pentru orice tânăr care își dorește o carieră în domeniu”, declară profesor Doina Voievozeanu, director general al Centrului Cultural Județean Constanța “Theodor T. Burada”.

Marea surpriză a concursului din acest an este inaugurarea noii achiziții a Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” - pianul de concert „Boston”, ce face parte din mult apreciata marcă „Steinway&Sons”. Concurenții vor avea ocazia să atingă clapele unui instrument destinat pianiștilor concertiști consacrați din lume.

Concursul va avea loc în Sala de Concert a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin” și este organizat pe categorii de vârstă, între 6 și 17 ani. Participanții vor interpreta două piese de factură diferită ca stil și gen, făra a avea însă partituri. Taxa de participare este de 50 lei. Data limită de înscriere este 03.06.2019, iar adresa pentru înscrieri este: Centrul Cultural Județean Constanța “Theodor T. Burada”, bd Tomis, nr 110, Constanța, telefon: 0241.619.293 , Fax: 0241619293 - Concursul Național de Interpretare Pianistică „PIANO ART”sau email: scoaladearte.constanta@yahoo.comŞtiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2079 secunde