Concurs de recitare pentru elevi, organizat de UDTR

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Sub bolta geniilor, Mihai Eminescu şi Yunus Emre” Concurs de recitare pentru elevi, organizat de UDTR
Educație, Cultură 22 Ianuarie 2020 / 14:23 2098 accesări 0 comentarii

Uniunea Democrată Turcă din România organizează cea de a V-a ediţie a concursului de recitare pentru elevi, „Sub bolta geniilor, Mihai Eminescu şi Yunus Emre” joi, 23 ianuarie, ora 12.00 în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa. Evenimentul este organizat de Uniunea Democrată Turcă din România în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

În competiţia şcolară vor intra 35 de elevi din ciclul primar şi gimnazial care studiază limba turcă maternă în unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa. Elevii vor recita poezii aparţinând poeţilor Mihai Eminescu şi Yunus Emre în limbile română şi turcă. Concurenţii au fost selectaţi de profesorii lor de limba maternă în funcţie de performanţele obţinute la limba turcă în primul semestru al anului şcolar 2019-2020. Cei mai buni recitatori vor fi premiaţi de UDTR în urma jurizării. Potrivit declaraţiei preşedintei comisiei de cultură a UDTR, Serin Türkoğlu, „în acest an juriul concursului va fi format din: prof. univ.dr. Marina Cap-Bun, conf.univ.dr. Veronica Nedelcu de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa şi inspector şcolar, prof. Icbal Anefi - ISJ Constanţa.”

În cadrul evenimentului va avea loc şi un scurt program artistic susţinut de ansamblul folcloric Delikanlılar al UDTR.

Concursul este organizat de comisia de cultură a UDTR cu scopul de marca împlinirea la 15 ianuarie a 170 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu şi Ziua Culturii Naţionale.

La eveniment sunt aşteptaţi să participe: preşedintele UDTR, ing. Fedbi Osman, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram precum şi subprefectul judeţului Constanţa, Şenol Ali.

Din aceeaşi secţiune
Vezi mai multe ştiri


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1406 secunde